Facing The Giants

En otroligt stark film! Den måste alla de. Det är en "gud/troende" film men hur  bra som helst! ♥

Grant Taylor har aldrig under sina sex år som tränare inom high school-fotboll, lyckats leda sitt Shiloh Eagles till seger i ligan. När han ställs inför till synes oöverstigliga motgångar – både privat och i sitt yrkesliv – har tanken på att ge upp aldrig legat närmare till hands. Men efter att ha fått råd från oväntat håll om att lita till sin tro, finner han styrkan att fortsätta. Med gud på sin sida kan man klara allt. En fruktansvärt bra film för alla!


Armband i massor ^^,


Factual Explanation

Jag hann inte vara inne och blogga nått igår tyvärr men idag är jag helt ledig och bara ska ta det lugnt med datorn, film och mys ^^, Älsklingen är tyvärr inte här idag då han är på innebandy tävling (Duvan cup) men jag hoppas att hans lag kommer till final <3 ^^, Igår var jag ju på kurs i Umeå om örter och sånt som är i alla avera produkter som jag säljer så det var verkligen intressant och roligt ^^, Vi va inte hemma förens kl 2 men det är ju en annan femma ;)


Pastasallad med kyckling och ost

Therese´s Pastasallad med kyckling och ost
ca  30  minuter
4 portioner

300 gram  kycklingfilé
300 gram  pasta
2 dl  purjolök, strimlad
2 st  äpple
1 ask  cocktailtomat
4 dl  bladspenat, färsk
0,5 huvud  isbergssallad
1,5 dl  riven

Dressing
salt och peppar
1 tsk  dijonsenap
1 kruka  basilika
1 dl  crème fraiche, lätt
           Pastasallad med kyckling och ost   

Tillagning

1. Strimla kycklingfilén fint och stek i en stekpanna med lite olja. Salta och peppra. Lyft upp kycklingen och låt den svalna.

2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet, spola kallt.

3. Blanda ingredienserna till dressingen, blanda ner finhackad basilika och ställ åt sidan.

4. Strimla isbergssallad, purjolök och skölj spenaten, tärna äpplet. Blanda kyckling, pasta, grönsaker och dressing till en god sallad. Riv över osten och garnera med halverade tomater.


Gillar detta ♥

Jag gillar verkligen det blogg.se har gjort idag <3 :D Blev verkligen härligt att logga in och lätt att kolla runt som en överblick ^^ Roligt med nått nytt för en gång skull <3 Vad tycker ni om nya layouten?! Idag har det varit en härlig dag, inte så stressig men ändå inte tråkig ^^, Imorgon ska vi göra plankstek ♥


Rise in a price

Nu har min aktivitets period sjunkit lite känner jag tyvärr XD Hade ju som mål att komma med på aktivaste listan men jag vet inte hur dom räknar för att man ska komma med på den, aja en annan gång kanske xD Men det skulle vara kul att få lite fler läsare, kommentarer och respons på det man gör ^^ Aja jag är iaf nöjd ialla fall :) Snart kommer en ny snygg bloggdesign, måste bara orka göra klart den xD

Det var fruktansvärt jobbigt att gå till skolan i dag och att gå hem var ännu värre XD Tur att sminket satt kvar påväg till skolan men när jag kom hem hade jag typ allt utsmetat i ansiktet, såg läskigt ut men aja vad gör man när det typ stormar ute med piskande snöfall som smällter så fort det kommer nära en.. Hoppas att det inte snöar så jätte mkt på fredag då jag vill vara snygg på kursen

Har föresten glömt att tala om att jag ska fara på en kurs i umeå nu på fredag ^^ Blir en kurs om örter ocgh örtlära, tror det blir intressant då allt i avera smink och kosmetika saker är gjorda på örter av alla dess slag! Kommer nog att vara väldigt roligt!


sweetish ♥


Every Time

Sitter i skolan och väntar på att älsklingen ska komma och käka lunch med mej! Det är pannkaka så det kanske går att äta iaf ;) Aja nu ska jag inte klaga här! Jag har just kommit från Mode och Design lektionen och jag har äntligen fått börja på min fina klänning ;) Känner att den kommer att bli jätte bra, bara jag lägger ner all min tid och är noga med vad jag göra! Nu ska jag gå, skriver mer sen!


Blänkande skönhet


Ut i skogen snart

Nu ska jag fara ut och rida med Linda och susann ^^, Vi ska ta en lång skön ritt i skogen ^^,

Nu är jag hemma igen och ska hoppa in i duschen, blir så skönt kan jag säga ^^, Dock har jag inte frysit nått ikväll :) Sen ska jag och älsklingen lägga oss och se Buffy säsong 2 :)

Bilden är dock inte tagen idag!


Egna Hårinpackningar


Eftersom de hemmagjorda ansiktsmaskerna uppskattades mer än förväntat så ska ni även få recept på några hemmagjorda hårinpackningar, vad sägs om det? ^^,


Glansgivande
2 ägg
½ dl mjölk
Knäck äggen och vispa ihop dem med mjölken i en skål. Häll sedan blandningen över håret och massera in den ordentligt. Låt sitta i cirka fem minuter och skölj sedan ur. Hurra för glans som känns!

Kicka igång håret
1 äggula
1 tsk olivolja
Vispa äggulan och blanda den med olivoljan. Massera in i längderna , men undvik helst hårbotten eftersom det annars kan se lite fett ut. Låt det verka i cirka fem minuter och tvätta ur genom att massera in schampo innan du blöter håret. Skölj sedan igenom håret och tvätta om det som vanligt.

För torr och fjällig hårbotten
2 tsk färsk eller torkad rosmarin
2 tsk salvia
1 dl vatten
Blanda rosmarinen och salvian i vattnet och låt blandningen stå i ett dygn. Skölj sedan håret med blandningen varje dag.

För torrt hår
Några droppar mandelolja
1 banan
Mosa bananen och blanda ner mandeloljan i en skål. Massera in mixen i ditt hår och låt verka i en kvart. Skölj sedan ur med sodavatten innan du schamponerar som vanligt.

För att ta bort fett hår
½ tsk aloe vera-gelé (finns i hälsokostbutik)
1 tsk citronjuice
Blanda Aloe vera-gelén med den färskpressade citronjuicen. Mixa ihop med en åttondels deciliter av ditt vanliga schampo och massera in i håret. Se sedan till att skölja ur noga.

Mjukar upp håret
½ kopp naturell yoghurt
1 tesked honung
1 äggula
Blanda yoghurten, honungen och äggulan. Massera in i håret och täck över med en plastpåse eller plastfolie och låt verka i 20 minuter. Skölj ur med vatten och tvätta med schampo.

För skadade hårtoppar
1 avokado
½ banan
½ tsk olivolja
1 ägg
½ dl citronjuice
Kamma igenom vått hår med en bredtandad kam, fördela sedan inpackningen jämt över hårtopparna, och arbeta sedan uppåt. Avsluta med att försiktigt massera in i hårbottnen. Låt verka i ca 5 minuter och tvätta sedan ur med ditt vanliga schampo.

It's great just being here

Vad gör man när man har tråkigt ;) Jo man tar fram kameran och fotar nått roligt ^^,


Beautiful Photograph ♥


Söndag brukar va jobbig

Ja alla vet ju att söndagar brukar va väldigt jobbiga men så känner inte jag längre ^^, Jag är ju ledig imorgon också (A) Haha helt underbart kan jag säga ännu en gång! Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra men nått blir det väll alltid ^^, Idag har jag bara haft en "ta hand om mej själv dag" det känns verkligen helt underbart att kunna ha lite tid för sig själv och fixa till sig lite :) Vad har ni gjort idag?


Pärlor är Vackert


Photografi


Idag har jag


Change of Attitude


Jag sitter fast, jag håller på att fixa en ny bloggdesign igen men jag har slut på ideer och just nu ser den lite tom ut... Hmm jag vet inte hur jag ska fixa mönstret i bakgrunden, aja det kommer väll nån gång xD Ska börja med resten som tex bilderna och sätta in texten som ska vara med så kanske man får nån ide på hur det ska se ut och vad man kan göra mer på den senare när man har lite helhet! Jag känner att den kommer att bli bra ^^, <3

(Det blir en helförändring, inte bara headern den här gången utan jag ska försöka ändra allt!)

Börja följa mej via bloglovin så blir jag glad <3 ;)


I am Tezzili ;)


Right Back In The Water

Jesse McCartney - Right Back In The Water
Jag gillar hans röst grymt mkt, den är ju så söt på nått sätt ^^,


God Natt


Sweet


Fredag igen ^^,

Ja nu är det äntligen fredag igen ^^, Veckan har gått väldigt fort, hoppas att det kommer fortsätta på det spåret :) Jag är verkligen skolless och saknar helt motivation för att gå dit men på nått sätt släpar jag mej upp varje morgon iaf. Jag hoppas att det kommer att gå till sig annars kommer det att bli en väldigt lång termin. Aja ikväll blir det fredags mys med killen, vi har pratat om att gå ut och käka och sen fara till några kompisar ikväll :) Vi får väll se vad som händer och sker ^^,


Armband ♥


Hotell-spa som APU?!

Det har varit en väldigt skön dag idag med inte så mkt att göra. Vi var klar kl 1 med all mat och städning så vi fick byta om och gå hem ^^, Imorgon ska vi servera och jag hoppas att jag slipper stå i köket (gillar att servera) XD Aja vi får se, vi har även pratat om APU-platser men jag vet inte riktigt än var jag vill vara men jag har en liten plan på att mejla nåhra hotell som har spa och höra om dom skulle vilja ta in en praktikant så kanske jag kan få bo på hotellet medans också, det  skulle vara toppen och få komma bort från lyckseles dåliga ställen till nått mer intressant så kanske man orkar 3 veckor utan att vara sjuk. Tror aldrig jag har lyckats med det tidigare.. Men jag ska leta runt lite snart så får vi se vad som händer ^^,

Nu ska jag lägga mej och se Buffy the vampire Slayer säsong 1 ^^,
Angel är ju bara för snygg :) Grr


Ladda ner från Youtube

Det är lätt och smidigt att kunna ladda ner från youtube då det finns alla låtar man vill ha :) Det går fort och det är väldigt lätt.

GÖR SÅ HÄR;
♥ Först går du in på www.listentoyoutube.com.
♥ Öppna youtube på en annan internet sida/flik.
♥ Söker på den låt du önskar ladda ner - klickar på länken på den du vill ha, sedan kommer ju youtube
"videon" upp & låten kommer fram
♥ Kopiera nu youtube-länken på den musikvideon du vill ladda ner
♥ Klistra in länken i den "långa, smala, rutan" som finns på sidan jag angav där uppe!
♥ klickar du på "GO"

Sedan kommer den ladda, ett tag, vissa är jätte snabba, och vissa är långa & några låtar fungerar inte alls


Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar om detta fantastiska armand från Blåvinge
Tävlingen hålls HÄR


Jag Dödade Mitt Barn

JAG DÖDADE MITT BARN - CARL BURAK & MICHELE G REMINGTON

Handling: Det hemskaste brott man kan begå Framtiden ser ljus ut för Michele Remington. Hon gifter sig med en man hon älskar, flyttar in i sitt drömhus och blir överlycklig när hon får reda på att hon väntar barn. Men snart börjar problemen. Efter en besvärlig graviditet och förlossning drabbas Michele av en djup depression. Desperat och förtvivlad skjuter Michele sin sex veckor gamle son och sedan sig själv. Barnet dör men Michele överlever. Samma dag som hon kommer ut från sjukhuset blir hon åtalad för mord. Hon blir dömd i allmänhetens ögon men experterna har en annan åsikt och åtalet läggs ner. I den här boken försöker Michele förklara hur detta kunde hända och berättar hur hon orkar leva vidare med vetskapen om att hon dödat sitt eget barn.

Gör ditt eget Badsalt


BADSALT = ENKELT, SNABBT & SNYGGT!
Det är ganska enkelt att göra sitt eget badsalt. Du behöver vanligt grovsalt, som finns att köpa i vanliga affärer. Häll upp saltet i en skål. Använd glasskål eller metallskål eftersom färgämnena lätt fastnar i plast. Du kan också hälla saltet i en plastpåse. Tillsätt sedan doftämnet - speciell doft för tvål, doftolja, eller lite av favoritparfymen. Häll sedan i lite färg - tvålfärg eller karamellfärg - och rör om. Häll upp badsaltet  i glasburkar.

Badsalt är inte svårt att göra och recepten kan varieras i det oändliga. Med rätt ingredienser skapar du ett badsalt anpassas just för dig oavsett om du har torr eller fet hy eller om du vill ha ett lugnande eller uppiggande bad. Badsalt är även en fin gåva/present

Det enklaste badsaltet är helt enkelt 1 dl salt direkt i badet. Saltbad motverkar fet hy, stimulerar cirkulationen, motverkar klåda och lindrar irritation.

Epsomsalt är vårdande och smärtstillande
För torr hy är det rena saltbadet inte bra då det verkar torkar ut din hy. Saltet behöver blandas med epsomsalt (magnesiumsulfat) som verkar vårdande och mjukgörande för torr hy. Epsomsalt är inte till någon nackdel för fet hy och verkar rengörande. Traditionellt har bad med epsomsalt använts mot smärta i leder och muskler och anses kunna motverka svullnad.

Natriumbikarbonat mot hudproblem
Natriumbikarbonat är en vanlig ingrediens i badsalt. Det motverkar irritationer och verkar rengörande. Det är lätt alkaliskt och gör hårt vatten mjukt. Mjukt vatten är mindre uttorkande.

Enkelt badsalt - med salt, epsomsalt och natriumbikarbonat
Lika delar epsomsalt, grovt salt och natriumbikarbonat blandas. För ett bad är totalt 1/2 - 1 dl är lagom. Det lämpar sig både för torr och fet hy.

Eteriska oljor och torkade örter för doft
Eteriska oljor ger doft till badet och kan sättas till badsaltet. Blanda först badsaltet. Droppa i den eteriska oljan i badsaltet och blanda väl. Låt badsaltet stå under lock ett par veckor för att saltet ska ta upp doftämnena.

Räkna ca 4 - 6 droppar eterisk olja per portion badsalt.

♥ Tallbarrsessens       Uppfriskande och härligt doftande. I huskurer mot förkylning.
♥ Blå kamomill       Bra för torr hy.
♥ Eukalyptusolja       En frisk doft. Vanlig mot förkylning.
♥ Lavendelolja       En lugnande och avkopplande doft.
♥ Rosmarinolja       Stimulerande, värmande och främjar cirkulationen. Innehåller antioxidanter.

Färgämnen kan blandas i samtidigt som de eteriska oljorna. Vanlig karamellfärg fungerar utmärkt.

Torkade blommor och örter kan sättas till badsaltet. Fukta dem mycket lite och blanda sedan ner dem i saltet samtidigt som ev. eteriska oljor och färgämnen

Badsalt med honung mot torr hy
För ett eller två bad.

  • 1/2 epsomsalt.
  • 1/2 havssalt.
  • 1/4 honung.
  • 1/4 torkade lavendelblommor.
  • 5 droppar valfri eterisk olja.

Häll upp i en flaska så att utrymme blir kvar. Skaka noga innan användning.

Ett uppiggande badsalt

Piggar upp och ger energi.

  • 6 dl epsomsalt.
  • 3 dl epsomsalt.
  • 15 droppar pepparmyntsolja.
  • 15 droppar ekalyptusolja.

Badsalt för trötta muskler
Rosmarinolja verkar stimulerande, sätter fart på blodcirkulationen och är lätt värmande.

  • 2 dl epsomsalt.
  • 1/2 dl havssalt.
  • 1/2 dl bikarbonat.
  • 15 droppar rosmarinolja.
En lagom mängd är 1 dl per bad. (gäller alla recept)

Halo

Beyonce - Halo


Slut För Idag?!

Just nu sitter jag och svär åt datorn då det inte alls blir som jag vill xD Jag håller på i photoshop med en ny bloggdesign då jag ska göra en helrenovering med allt från färg byte till form byte. Men jag har slut på ideer och tankar just nu så jag måste hitta på nått annat att göra ett tag tills dom kommer tillbaka.. Jag försöker även att koda den i min extra blogg men jag får inte riktigt till det då jag vill blir helt nöjd med den och få den som jag vill ha den. Jobbigt att koda allt på plats kan jag säga XD Aja nu ska jag springa runt och fota lite tror jag ^^, Vad ska ni göra ikväll då?


Dagens Sminkning


Disturbia

Rihanna - Disturbia
Inte riktigt min musiksmak men tycker att videon är cool ;) Låten inte lika bra!


Dödsängeln

Jätte bra film, inte som man trodde och väldigt spännande ;)
Jag tycker att wallander filmerna blir bättre och bättre ju fler som kommer xD

En gästspelande kör av unga kvinnor gör succé på premiären i en landsortskyrka utanför Ystad. När en av medlemmarna, 18-åriga Miranda Dahno, försvinner spårlöst från skolan där kören bor kallas polisen snart in. Till en början tyder det mesta på att Miranda har gett sig av frivilligt - men snart hittas spår som pekar på motsatsen. Den spännande jakten på både offer och gärningsman leder Kurt Wallander, polisaspiranten Isabell och deras kollegor mot flera personer som har stått Miranda nära. Och mot insikten att gränsen mellan kärlek och hat kan vara hårfin.


Because You Live

Jesse McCartney - Because You Live


snow, snow and more snow


Just so you know

Jesse McCartney - Just so you know
hittade just en super söt låt ^^,


Frustrated

Idag går allt åt skogen så det är bäst att jag inte gör nått speciellt idag xD.. Det börjar med att jag knappt kommer upp från sängen när klockan ringer, det var för varmt och skönt i sängen.. Sen när jag väl kommer till skolan 08.30 så säger läraren att vi fick sovmorgon idag till kl 10.00 för att det inte var nån idee att ha lektion då vi ska ha högskoleinfo i aulan kl 10.. Jag ska inte gå på högskola så då gick jag hem istället. Nu sitter jag och har fotat en del bilder som jag har lagt in på datorn och sen när jag skulle öppna dom i ps så dog det såklart (jag har haft på det sen igår kväll då jag satt och gjorde lite på min nya bloggdesign) Såklart hade jag inte sparat den så nu måste jag göra om den helt och hållet.. Är väldigt irriterad för att jag var riktigt nöjd med den ;/ Aja får väll göra nått nytt ikväll då, går ju aldrig att få till den igen som den var :(.. Hmm jag hatar när photoshop gör sådär innan man hinner spara..


Gör din egna Reflexskärm

Idag har jag suttit och pysslat lite ^^, Jag har gjort min egna reflexskärm!
Det är jätte enkelt, billigt och går snabbt ^^,

Bilden visar min färdiga reflexskärm ^^,

DET DU BEHÖVER;
En kartongbit
♥ Aluminiumfolie
♥ Tejp eller Lim
♥ Sax

GÖR SÅ HÄR;
♥ Börja med att klippa kartongbiten till önskad form och storlek (Till min valde jag ett aladdin lock då jag ville ha en mindre reflexskärm när jag fotar mina ögon)
♥ Mäta sedan ut så att du får rätt storlekt på aluminiumfoliet så att den tecker en sida av kartongen.
♥ Tryck försiktig med handen så att aluminiumfoliet blir lite knövligt och skrynkligt innan du sätter fast det på kartongbiten (för att få till mer reflekterande ljus) 
♥ Tejpa sedan hörnen och lite på kanterna så att det sitter fast, akta så att du inte sliter sönder foliet!
KLART!

Jag valde att göra 2 sidor på min då jag har en matt sida som inte är så skrynklad och en blank och skrynklad.


Liten ego bild!


Joe jättegorillan

Man ser riktigt hur gammal den här filmen är, svårt att hitta bilder XD
Såg den här i dag och jag gråter jämt till den här filmen. Den är såå fin!


Svårt att hitta den här underbara filmen ändå är den bara gjord 1998 :S
En kvinnlig zoolog blir dödad när några tjuvjägare skjuter en gorillahona, och på sin dödsbädd ber hon sin dotter Jill skydda gorillans baby Joe. Tio år senare träffar zoologen Gregg på Jill och den nu 4,5 meter stora Joe och för att skydda gorillan mot jägare tar de med honom till ett reservat i USA. I Los Angelses är tjuvskyttarna dock i kapp och en vild kamp börjar för att rädda Joe.


Tävling på G


Nu sitter jag och försöker att hitta sponsorer till min första tävling som jag kommer att hålla :) Det känns verkligen jätte kul om jag kan fixa en liten tävling och blir det poppulärt så blir det såklart fler tävlingar senare. Jag kommer att ha tävlingar om olika saker allt från smycken, bloggdesigner, foto och skönhet :) Kommer att komma lite då och då ^^, Hoppas att ni kommer att vara med på dom då ;)


Beautiful Day

Det har varit en såå skön dag men med tråkigt grått väger. Ni ska bara veta hur skönt det är att vara ledig en hel måndag, varje vecka.. Jag och älsklingen har varit och kollat på ännu en 1a idag och den såg riktigt fin ut. Men det är så svårt att veta hur vi ska göra. Vi måste prata om det senare ikväll så att vi kommer överens. Vi ska ju träffa syon nu på onsdag kl 10 så då får vi väll se vad vi bestämmer och tänker igenom hur det ska bli. Jag personligen tycker att det skulle vara skönt att flytta men ändå onödigt om vi ska flytta till sommaren. Skulle va både bättre och smartare att spara pengarna så att vi har senare men aja vi får se. Nu ska jag ta lite glass och se nån film tills älsklingen kommer hem igen ^^,


Real wintertime ♥

Blev riktigt nöjd med denna härliga vinter bild <3 ♥


Sweet Light

Jag kunde bara inte låta bli att fota den här översnöade lampan <3 den ser så söt ut!


Snow in wintertime


Take The Opportunity

Jag är fortfarande sjuk och det blir bara värre i halsen och näsan men man har ju inte feber eller hosta iaf, jag bara nyser och nyser och pratar väldigt lite XD Det är ju väldigt tråkigt för vädret är perfekt ridväder. Idag har vi bara -3 och grå himmel men det skulle vara så skönt att fara till Tanne och rida <3 Men jag vill hellre bli frisk så jag stannar inne i sköna sängen med varm oboy och datorn. Ska nog se nån film och kanske ligga och läsa en stund ^^, Vad ska ni göra idag? :) Kommer även flera nya inlägg idag med bilder sen jag var ute och snabbfotade igår ^^, Det var så vackert och det var verkligen tur att jag tog tillfället i akt igår och gick ut för idag har ALL snö på träden ramlat ner så det ser jätte tråkigt ute nu men aja jag fick ju lite bilder iaf ;)

Börja gärna följa mej via bloglovin, skulle vara så kul att få fler följare <3


Nice photo time


Fotat idag ♥




Egen Nagelvård

Egen nagelvård för vackra naglar

Jag personligen älskar Triends nagelvårdsprodukter och dom rekomenderar jag till alla. Dom är ganska dyra men dom är dryga och dom funkar verkligen toppen bra! Trinds hemsida HÄR.


VARJE DAG
För nagelbanden behöver du en nagelbandskräm som håller dina nagelband mjuka och ibland är det bra att även rensa så att död hud försvinner så att ny kan växa ut. Använd en bra nagelbandskräm som passar dig, den återfuktar och vårdar.

♥ Till dina naglarna behöver du ett ”balsam”. Jag rekomenderar Trind Nail Balsam & Trind Cuticle Balsam Den tränger ner djupt och innehåller en perfekt blandning av ingredienser som stödjer tillväxten av starka naglar!
♥ För dej som vill få långa och starka naglar rekomenderar jag användning av Trind Nail Repair Natural.
♥ Peta aldrig under naglarna, använd en mjuk nagelborste att göra rent med. Då får du samtidigt lite massage som får dina naglar att växa fortare.
♥ En handkräm av god kvalitet kan du hitta hos de flesta affärer med nagelprodukter. Men jag rekomenderar Trind Hand Repair.

Nagelplattan består av keratin och är porös, vilket gör att den lätt torkar ut. En uttorkad nagelplatta är mer benägen att flisa sig och gå av. Daglig användning av olja och nagelbandskräm gör nageln flexibel och mindre skör. Klipp, bit el riv aldrig bort hud kring naglarna. Det öppnar upp för infektioner och gör ont.

VARJE VECKA
♥ En gång i veckan får du lov att byta nagellack. Oftare torkar ut din nagel.
♥ Använd en remover som går fort, då är det mindre risk att lösningsmedel ligger kvar länge och tränger in i nageln. Rekomenderar Trind Nailpolish Remover.
♥ Fila eventuellt bort flisor, var noga och försiktig!

ALLMÄNNA RÅD

♥ Tänk på dina naglar som juveler, inte verktyg.
♥ Använd handskar om du är mycket i vatten eller jord.
♥ Ha gärna naglarna lackade det skyddar nageln.
♥ Använd underlack, 2 lager färgat lack och överlack.


Film Kväll

Idag har jag bara varit hemma och tagit igen mej. Har typ bara legat i sängen tills älsklingen kom hem från jobbet xD Men nu har vi bakat chokladbollar och ska se på Rocky 6 senare ikväll då den går på tv 4 ^^, Den är super seg men vi har velat se den super länge XD Jag tycker om rocky filmerna fast dom inte riktigt är i min smak. Aja vad ska ni göra ikäll då? ^^,


Nagelteknolog


Jag tror att jag skulle vilja gå en snabb kurs (utbilda) mej till nagelteknolog. Jag tror det skulle passa mej väldigt bra då jag älskar naglar och allt man kan göra med dom. Jag hittade en intressant sida HÄR om utbildningar dom brukar ha och jag blev väldigt intresserad, men jag hittar inte var dom håller till men ska söka vidare lite på deras sida nu. Det är bara så synd att dom inte skriver upp priser och sånt, skulle va mkt lättare att sålla ut då, men det är väll inte meningen. Men jag skulle gärna gå några 1dags kurser på nån helg som dom kan erbjuda <3 Skulle va coolt att ha det i reserv väskan till senare, jag skulle lungt vilja jobba med det nån gång senare :)

Det är bara så synd att allt ska kosta så mkt pengar. Jag har hittat fina och bra utbildningar från 20.000kr - 30.000kr men då är dom ju olika långa. Den på 20.000kr är en 7 veckors intensivkurs varav 4 veckor är praktiv men det skulle helt klart vara värt det <3 Grymt coolt arbete! skulle passa mej <3


Härliga Foto Stunder ♥


Hemmagjort Fotbad

 
Jag gjorde ett efterlängtat fotbad igår -mina fötter är lena som en babyrumpa! Ni vill såklart ha receptet? ♥'

Ingredienser:
1 ½ msk salt
1 msk honung
Olivolja
Vatten
Fotfil

Gör såhär:
1. Häll i vatten i en bunke (där dina fötter får plats i), vattnet ska vara 39-40°.
2. Häll sedan i saltet, olivoljan och honungen i vattnet.
3. Efter 10-15 minuter med fötterna i vattnet så använder du dig av fotfilen för att ta bort de döda hudcellerna. Smör sedan in fötterna med en härlig fotkräm och på med ett par strumpor.


* Tips:
Innan du smörjer in fötterna kan du passa på att måla naglarna i någon snygg färg medans du ändå håller på! * Jag måste bara varna för att det blir riktigt kladdigt med tanke på oljan och honungen men lena det blir fötterna..


Star Light


Prinsess Lock?! ^^,


Fotografi


snow today

Om ni kollar noga i snöflingorna så ser ni rutor. Det blev ganska coolt. Jag fotade denna med mitt star 8 filter utan att tänka på det, såg det nu när jag fixade till den :)


Dagens Frisyr

Massa ruffs och hårnålar ;) Inte så bra bild, den är snyggare IRL


Min favorit Chokladmilkshake ♥

Milkshake med choklad, vaniljglass och mjölk. En banan är också gott i chokladmilkshake ibland. TIPS; ringla gärna chokladsås som oboy och toppa med lite mer glass vid serveringen. Du kan också använda chokladglass istället för vaniljglass. Marshmallows kan du också toppa med vid servering.

Ingredienser till Chokladmilkshake:

2 stora glas chokladmilkshake

♥ 4 dl mjölk
♥ 4 msk chokladpulver typ oboy
♥ 1/4 liter vaniljglass (ta ett halvt halvpaket vaniljglass)

GÖR SÅHÄR;

  • Mixa allt i en mixer eller bringare och mixa med stavmixer.
  • Häll upp i stora glas och toppa med chokladsås och lite mer glass.
  • Bild härifrån


    Bad day for me

    Idag börjar min dag väldigt dålig. Jag är hemma och är sjuk, eller iaf håller på att bli sjuk! Jag har ont i halsen och mår illa så jag gick inte till skolan idag. Känns inte alls kul då det bara är första veckan och vara borta.. Aja bättre nu när vi inte har kommit igång riktigt med allt nytt och vi skulle inte göra nått speciellt, bara ha lärar lunchen på elevhemmet så jag missar typ inget men man får ju ändå frånvaro så det är ju skit. Jag hatar att vara sjuk då det känns fel, jobbigt och helt onödigt.. Man kan ju inte göra nått speciellt utan bara ligga hemma.. Jag som hade tänkt ta mej ut till stallet och rida en sväng men NEJ då blev man sjuk istället.. Aja så kan det gå, jag ska lägga in lite bilder senare idag som jag fotade igår <3 Dom blev ganska bra trotts att det var mörk. Nu ska jag lägga mej och se nån film och försöka somna om till den! Hoppas ni har och får en bättre dag! Kram ♥


    Enkla och snabba masker

                      
                          Innan applicering av ansiksmask så ska huden vara noggrant rengjord.

    Lugnande:
    1 msk honung
    1 msk naturell yoghurt
    Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.

    Återfuktande:
    1 Avocado
    Mosa en mogen avocado och applicera den sedan på ansiktet. Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.

    Mot acne och finnar:
    1 klyfta citron
    2 msk vinäger
    1 dl vatten
    Blanda ihop ingredienserna och badda sedan noga huden med detta. Fokusera på de delar där du ofta får finnar eller kvisslor. Den här ansiktsmasken innehåller rikt med c-vitamin vilket gör att du både ser piggare och fräshare ut. Dessutom arbetar den in i porerna och avlägsnar överflöd av fett som ofta leder till acne. Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten.

    Djuprengörande ansiktsmask:
    1 avokado
    ½ msk vetekli
    1 tsk flingsalt
    Blanda ihop och applicera på rengjord hy. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan noga. Detta har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter nu fräsch hy ta plats!

    Take care of yor skin ♥


    Breaking Dawn

    Idag har vi inte gjort så jätte mkt vi har pratat om massa onödiga saker bara för att vi inte hade nått vettigare att prata om. kl 09.30 var vi på information om UF messan (UF=unge företagare) Våran klass var där helt i onödan bara för att det var ett måste. Ingen av oss ska ställa upp på den där mässan som kostar en hel hög med pengar bara för att visa upp sig lite. så nej det är inget för oss! Vi är glada att vi har gjort klart våra företag och bara har pappersarbete kvar nu så det är ingen sträss än iaf! ^^, Nu ska jag duscha <3


    Macarons

    Franska lyxiga marängkakor, som är betydligt godare än vanliga torra maränger. Kan dessutom varieras i det oändliga! Man kan göra dom i alla slags färger och smaker! (lånade bilder i detta inlägg)


    Degmassa till Macarons           15st
    ♥ 4 dl florsocker
    ♥ 125 g skållad och mald sötmandel
    ♥ 3st äggvitor
    ♥ 1/2 dl strösocker
    ♥ Massa karamellfärg ;)

    Choklad Smörkräm
    ♥ 100 g rumsvarmt smör
    ♥ 200g mörk choklad
    ♥ 1 1/2 dl florsocker
    ♥ 1 tsk vaniljsocker
    ♥ 1dl visp grädde
    ♥ 1 ägggula
    ♥ och massa karamellfärg

    Gör så här
    1. Skålla och skala mandlarna, låt de torka helt. Mal mandlarna fint när de torkat ordentligt.
    2. Blanda mandelmjölet med hälften av florsockret.
    3. Vispa äggvitorna med elvisp till du får ett hårt, vitt skum.
    4. Blanda försiktigt ner resten av florsockret i äggvitan och vispa upp till en fast marängsmet.
    5. Vänd ner mandel- och sockerblandningen i marängen. Rör inte för mycket, den slutliga smeten ska vara fluffig.
    6. Spritsa 5-kronors stora kluttar på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan kakorna vila på plåten i 30-60 minuter. För att vara lite effektiv är denna väntetid ett suveränt tillfälle att göra fyllningen, se punkt 8.
    7. Sätt ungen på 150 grader och baka av kakorna i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. De ska vara sega inuti. Dra av bakplåtspappret med kakorna över till en bänk för att svalna. Det är viktigt att kakorna svalnar ordentligt, då det blir lättare att ta loss dem från bakplåtspappret.
    8. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
    9. Koka upp vispgrädden och häll den sedan över chokladen så att den smälter.
    10. Tillsätt önskad mängd pepparmint. Låt sedan mintchokladen svalna så pass mycket att det går att bre den på kakorna.
    11. Bred fyllningen på undersidan av en kaka och sätt sedan ihop den med en annan kaka, som en liten hamburgare. Macaronsen håller i ca en vecka, beroende lite på fyllning och hur krispig man vill att kakan ska vara ;)

    ♥ Tips! Pistage eller hasselmacarons: Byt ut hälften av mandlarna mot önskad nöt.
    ♥ Tips! Marängsmeten kan med fördel färgas med karamellfärg och smaksättas med tex pepparmint eller citron. Även fyllningen kan färgas med karamellfärg för en "autentisk" känsla
    (se http://www.laduree.fr/public_en/produits/macarons_accueil.htm).
    ♥ Tips på andra fyllningar! Hasselnöt: använd nutella. Choklad & Pepparmint: följ instruktionerna ovan men tillsätt pepparmint. Citron: gör en smörkräm och smaksätt med rivet citronskal och citronsaft, färga med gul karamellfärg. Päron: Följ instruktionerna ovan men byt ut den mörka chokladen mot vit choklad och smaksätt chokladen med päronessens. Färga marängen med grön karamellfärg.
    Tips! Var inte rädd för att prova egna blandningar, färger eller smaker. Med dessa är allt möjligt, du kan gärna blanda ner frukt och bär i fyllningen det blir super!


    Happy Sunshine


    Ja som ni säkert har märkt så har min lilla blogg börjat rulla på mer aktivt med fler inlägg och söta kommentarer <3 Är väldigt glad för det <3 Jag har märkt att det är jätte roligt att skriva massor av inlägg om olika saker. Jag har bestämt mej för att försöka komma med fler inlägg i de "döda" kategorierna nu också tex som recept hörnan som bara hade 2 gammla inlägg?! hmm jag bakar mkt oftare så jag skulle kunna öka på med betydligt fler av mina favorit recept! Ska även skärpa mej med "Therese Tipsar", "Photoshop" och "Musik" kategorin då jag har massor som jag skulle kunna bidra med så att ni får mer roligt att läsa om och mer som jag kan skriva om ;) Känner mej riktigt lycklig och glad idag <3 Känns så skönt ska ni veta för en gång skull! ♥

    Som jag även skrev i inlägget tidigare så är jag med och tävlar om att bli veckans blogg hos Mathilda så ni får verkligen jätte gärna gå in på hennes blogg och rösta på mej! - RÖSTA HÄR TACK


    Älskling ♥

    Nu kommer äntligen älsklingen ♥


    Gör den själv lotion ♥


    Den här har jag kört med jätte länge men har inte haft orken att lägga upp den på bloggen men nu när jag lix är igång med min nya kategori så är det väll lika bra då detta recept är helt underbart :) Jag brukar göra ganska mkt när jag lix håller på så att jag har lotion för ca 2 veckor (använder detta varje morgon när jag har tillgång) Detta recept är dock för engångs mask!
     Rengöringslotion (rengöringsmjölk) med jordgubbar, kiwi och gurka

    Innan man lägger en ansiktsmask är det viktigt att rengöra huden. Börja med att tvätta av huden i ljummet vatten och tvätta sedan med denna rengöringslotion. För att att göra den behöver du:

    • 1/2 skalad gurka.
    • 1 kiwi.
    • 5 jordgubbar.  (vintertid brukar jag köra med en persika & eller några droppar av apelsin)
    Mixa till en jämn massa. Om den rinner för mycket kan du mixa i lite havregryn. Massera in i huden tills den är exfolierad. Den kan sedan ligga på tio minuter. Tvätta sedan av den med rinnande varmt vatten. Som jag skrev brukar jag ta en persika & eller några droppar av en apelsin på vintern då man inte får tag på jordgubbar, för att få till en bra och fräch lukt och skön känsla! Den är verkigen toppen och gör ett underverk!


    Cupcakes

    cupcakes på kakfat Idag bakade jag söta små cupcakes på skolan (bild lånad) hade ingen kamera på mej! Dom blev super goda!

    Cupcakes:
    150 g flytande (eller smält) margarin
    3/4 dl grädde
    3 dl socker
    4 1/2 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 1/2 dl mjölk

    Smaksättningar:

    1 msk matcha-te-pulver för matcha-cupcakes (läs mer nedan)
    4 msk vaniljsocker för vanilj-cupcakes
    1 tsk vaniljsocker och 0,5 dl kakao för choklad-cupcakes

    Rör ihop margarin, grädde och mjölk i en skål. Blanda de torra ingredienserna, inklusive smaksättning, för sig, t.ex. i en plastpåse. Rör ner i mjölkblandningen. Rör för hand tills smeten är slät. Fyll drygt halvvägs upp i lämpliga formar, exempelvis dubbla små muffinsformar. Grädda i 175 grader i ca en kvart i nedre delen av ugnen.

    Glutenfritt?
    Receptet blir väldigt bra med glutenfri mjölmix istället för vetemjöl. Öka eventuellt mängden mjöl en aning.

    Cupcakes?
    Är väl egentligen små (vanliga svenska) muffins med nån sorts topping. En skillnad kan vara formarna - vanliga muffinsformar är väldigt platta och flyter gärna ut åt sidorna. Ett sätt att få bättre resultat är att ta dubbla formar, men hittar du några formar som är lite högre så ta dem! Jag har hittat bra formar på Clas Ohlson.

    Matcha
    är ett grönt te-pulver som används vid japanska teceremonier. Kan hittas på välsorterade tebutiker och i japanska butiker. Oftast förpackat i små burkar. Kostar en hel del också tyvärr (runt 100 kr för en liten burk).

                  Toppingar:

    Chokladsmörkräm
    Blanda smör, kakao och florsocker efter smak och bred på dina cupcakes. (Rekomenderas, mumms)

    Mocca-hasselnöt
    2 dl vispgrädde
    100 g mörk choklad
    2 msk Kahlua (kaffelikör, prova kaffe som ersättare)
    2 msk hasselnötssyrup (finns i kaffehyllan)

    Värm grädden i en kastrull. Rör ner hackad choklad och rör tills smält. Tillsätt kahlua och syrup och rör slätt. Låt kallna och bred sedan på dina cupcakes.

    Matchakräm
    Blanda matcha-pulver, florsocker och smör efter smak och bred på dina matcha-cupcakes.

    Hallontopping
    hallon
    florsocker
    vatten

    Ställ hallon på cupcakesen och ringla över en glasyr av florsocker och lite vatten.

    Jordnötssmörkräm
    1 dl krämigt jordnötssmör
    1/2 dl smör
    2 tsk vaniljsocker
    ca 1 1/2 dl florsocker, eller efter smak

    Rör ingredienserna till en smidig kräm. Klicka på dina cupcakes och dekorera med jordnötter.

    Bild på lilla mej (A)


    New Picture


    Ansiktsmask - grovporig hy


     Just nu är jag inne på jordgubbs masker som jag har lite olika recept på som jag rekomenderar starkt till alla i sommar :) Dom luktar fantastiskt ♥

    Kraftigt exfolierande ansiktsmask

    Detta är en ansiktsmask särskilt för grovporig hy och hy med pormaskar. Ansiktsmasken kan verka irriterande på känslig hy och ska användas med försiktighet och inte ofta. Låt den sitta upp till tio minuter.

    Till receptet behöver du:

    • 1/2 papaya.
    • 4 jordgubbar.
    • 1 tesked mald havre.
    • 1 tesked honung.
    • 1 tesked färsk citronjuice.

    Både papaya och jordgubbar löser upp döda hudceller men på olika sätt. Papaya innehåller enzymer med kraftig sådan effekt på huden med jordgubbar innehåller mycket salicylsyra, fruktsyror och C-vitamin. Effekten blir tillsammans kraftig och porerna kommer öppnas. Citronjuice förstärker papaya och jordgubbar och ger en peeling. Citron är duktigt på att få bort pormaskar men verkar också blekande.

    Havre suger upp fett och smuts från huden. En fördel med just havre är detta sädesslag naturligt återfettar och därmed balanserar den kraftiga kombinationen av papaya och jordgubbar. Honung återfuktar och lugnar huden. Helt underbar asså ♥ ♥ Receptet kommer här ifrån


    Vilken sort ska du ha?

    Det är olika ingredienser för olika hudtyper - vad är din typ?
    Ansiktsmasken behöver anpassas efter hudtyp. Lermasker passar fet hy medan en torr hy behöver en fuktbevarande mask. En känslig hy gynnas av milda gelmasker t.ex. gjorda av aloe vera. Fruktmasker verkar nästan alltid rengörande. Olika frukter och bär passar olika hudtyper. Den feta avokadon kan hjälpa torr hy medan ananas passar bättre till en fet hy alla går att blanda till den mask du vill ha. Undersök vilken frukt som bäst passar din hy bäst här under:


    Vindruvor och gurka kan passa de flesta hudtyper även om båda verkar lite blekande.

     

    Ingrediens
    Aprikos
    Avokado 
    Banan
    Persika
    Papaya
    Äpple
    Ananas
    Citron
    Jordgubbar
    Päron                          
    Hudtyp;
    Torr och åldrad hy
    Torr och åldrad hy
    Torr och åldrad hy
    Torr och åldrad hy
    Torr och åldrad hy
    Torr och åldrad hy
    Fet hy
    Fet hy
    Fet hy
    Fet hy

    Varför Ansiktsmask?

    En ansiktsmask stimulerar cirkulationen, förtunnar porer och tar bort smuts, döda hudceller och ger huden lyster. Det finns tusentals olika ansiktsmasker och recept som man kan använda beroende på vilken hudtyp man har och vad man vill ha ut av den. De vanligaste problemen brukar väll vara Acne/finn problem, att man har för torr/fet hud, utslag/sjukdom men man kan även förebygga hudens åldrande, den kan strama upp huden och tillföra eller ta bort olja. Det finns en favorit till alla. Jag personligen tycker att det är ett måste att använda ansiktsmaskar för att det är så grymt skönt och lugnande. Jag känner mej fräch, MEN man ska tänka på att inte göra det för ofta och att man gärna ska byta lite mellan olika typer/sorter av ansiktsmaksar då de är som allt annat. Kroppen vänjer sig fort och det ger bättre effekt om man cirkulerar mellan några olika! Det är även mkt roligare! 

    GE DIN HY NYTTIGA ÄMNEN
    En ansiktsmask kan ses som ett leveranssystem av aktiva ämnen från frukten. Olika ingredienser innehåller skilda ämnen med olika inverkan på huden. En del ämnen hjälper till att lösa upp pormaskar medan andra kan strama upp huden. Frukt innehåller även näringsämnen, t.ex. E-vitamin och C-vitamin, som kan vara till stor hjälp för huden.

    LÄGG ANSIKTSMASKEN PÅ RÄTT SÄTT

    Man ska börja att tvätta ansiktet med ljummet vatten och torka lätt med en handduk så att man bara är fuktig. När ni ska lägger på ansiktsmasken så ska ni tänka på att huden runt ögonen och munnen är känsligare än andra områden, så helsk ska man undvika att lägga masken där speciellt om man använder en fet ansiktsmask då den kan täppa igen porerna där. Du kan skydda dessa områden genom att lägga ett tunt lager med ögonkräm innan du börjar. Om inte annat anges låter du inte ansiktsmasken ligga längre än 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk eller ljummet vatten. Tvål och annan stark rengöring kan ta bort vårdande oljor och andra ämnen som ansiktsmasken har bidragit med.

    TÄNK NOGA PÅ ATT;
    För att undvika långvarig uttorkning av huden bör ansiktsmasker inte användas oftare än en gång i veckan, vilket är det mest ideala. Tänk på ansiktsmasker som övningar - du kommer inte se fördelarna med dem om du bara använder dem ett par gånger om året. Om du inte har möjlighet att lägga en ansiktsmask speciellt ofta, oroa dig inte. Vid säsongsändringarna på slutet av sommaren (när huden ofta är törstig efter mycket solande) och på slutet av vintern (när huden är trött och hängig) är de bästa tiderna att lägga en ansiktsmask. Avsluta masken genom att använda en varm, våt flannell tygbit för att ta bort masken och det kommer att göra att huden ser klarare och fräschare ut.
    Innan applicering av ansiksmask så ska huden vara noggrant rengjord.


    En ny dag

    Jag har ju lyckats ganska bra med att skriva ett dagboks inlägg per dag :) *STOLT* Men ibland blir det bara korta, snabba och ointressanta inlägg men det får ni stå ut med ;) Jag ska börja lägga in fler bilder som jag har tagit har varit ganska dålig på sista tiden men jag har fotat massor under tiden! Men jag la ju in 2 inlägg med bilder nyss så fler kommer senare när jag har redigerat dom! Jag ska även lägga in lite info om ansiktsmaskar i min nya kategori Skönhet ;) Även hur du kan göra egna maskar och annat roligt :)

    Sol Frost


    Nya Vinter Foton



    Smoke on


    Dagen i Fråga

    Ja idag har jag inte gjort mkt XD Vi hade sovmorgon (ehh egenligen inte men alla i klassen tog det iaf) Men det var inte riktigt vårat fel för förra terminen så hade vi inte block 2 som det stog på schemat men vi skulle tydligen ha det den här terminen iaf men ingen hade sagt nått till oss (som vanligt) så läraren ringde och väckte några i klassen och frågade var vi var ;) Sen var dagen som vanligt, jag och älsklingen åkte och käkade midda på frasses kl 4 sen skulle han jobba till halv 8 så han kommer nog snart ^^, Jag har även gjort en ny kategori idag - Skönhet - som jag tänker lägga in lite skönhets tips och sånna saker unte :) Sånt man kan göra själv bland annat ^^, Tror att den kommer att bli toppen då jag älskar att göra sånt själv!

    Som jag även skrev i inlägget här under så är jag med och tävlar om att bli veckans blogg hos Mathilda så ni får verkligen jätte gärna gå in på hennes blogg och rösta på mej! - RÖSTA HÄR TACK


    Veckans Blogg

    Hej alla ni underbara just nu är jag med och tävlar om att bli veckans blogg hos Mathilda och jag vill be er att gärna lägga en röst på mej <3 :) RÖSTA HÄR TACK min blogg är nr 6 och det skulle vara så roligt om ni röstade på lilla mej och min blogg! KRAMAR ♥


    RAW is the NEW

    Det är exakt samma bild men kameran sparade den vänstra i RAW och den högra i .jpg ;) Se skildnaden :) Jag är iaf helt fast i att fota med RAW nu, okej att det tar lite mer plats men och?! ^^,



    Ligger & Läser ♥


    Skola, skola, skola


    Ja nu sitter man här och tråkar. Vi har lunch  i 40 min till. Vi har just haft Mode & Design och jag har just beställt mina alla tyger till min klänning :) Jag hoppas verkligen att den kommer att bli bra så att man kan använda den i sommar eller om man har sån tur att den blir så snygg så att jag kan ha den på balen i juni ♥ Det skulle vara toppen men dock kanske inte en sån som jag alltid har drömt om men det känns väldigt onödigt att slänga ut 2000kr för en klänning man ska ha en gång, en kväll XD Men om jag inte blir SÅ nöjd med min klänning så får det väll bli en dyr men snygg klänning :) Har man tur kan man ju kanske få hyra en eller nått XD


    Mina små Tankar


    Jag och Älsklingen har nyss suttit och pratat lite ang lägenhet och vi är inte riktigt säker på om vi ska flytta och skaffa eget just nu. Båda vill såklart flytta ihop och skaffa eget men båda känner också att det skulle vara väldigt smart att spara ihop pengar till den "större" flytten ;) Vi får se hur det blir senare, vi har sagt att OM den här 1½ som vi var och kollade på blir ledig snart så flyttar vi in i den för den fastnade båda för men annars bor vi nog hemma till sommare då det blir GbG (troligast) Jag har fått en tid hos syon på onsdag den 20/1 så då ska vi prata lite mer och kolla upp var florist utbildningarna finns i göteborg och runt om där :) Men Eriks kusin trodde att det till och med fanns en florist utbildning i Chinna(hur det nu stavas?!) Det skulle verkligen va toppen och helt perfekt om vi fick det så bra :) Chinna ligger ju ända ca 5! mil från gbg så det skulle va bra att slippa pendla ;) Men det känns som om det kommer att lösa sig bra och jag längtar så mkt för att få flytta från lse :)


    Nice forever ;)

    Mitt internet hemma funkade inte igår kväll då jag tänkte skriva massor med inlägg ;) Men får se om det funkar ikväll istället :) Sitter hemma hos Älsklingen just nu så det blir ett litet snabbt inlägg igen! Det är sjukt skönt att  veta att jag kommer att vara ledig varenda måndag <3 Extra lång helg det är så skönt ♥ ♥


    Photo Time


    Snö Ängel ;)

    Idag har jag varit ute och tagit en ganska lång promenad :) Det var ju så härligt väder med sol och blå himmel så jag gick ut med min kamera och vra borta i nästan 3 timmar. Fanns dock inte så mkt fint att fota men några fina bilder fick jag iaf ;) Jag gjorde även min första snöängel för i vinter ;) YEEI ^^,


    My New Computer ♥

    ACER E525

    Så här ser min nya dator ur som jag köpte igår :) Älskar den <3 :)


    Änglar och Demoner

    Den här är också en grymt bra uppföljare ;)

    I Ron Howards spännande uppföljare till Da Vinci-koden letar symbolexperten Robert Langdon (Tom Hanks) efter uråldriga ledtrådar under en actionpackad färd genom Rom i jakten på fyra kardinaler som kidnappats av det hemliga brödraskapet Illuminati. Kardinalernas liv står på spel och camerlengon (Ewan McGregor) ber desperat om hjälp, så Langdon ger sig ut på en hektisk kamp mot klockan genom tillslutna kryptor, farliga katakomber och jordens hemligaste valv!


    Da Vinci Code

    Den här filmen är grym :) Men det gäller att vara med i svängarna och itne ligga och sova ;)

    Nu kan du uppleva Dan Browns bästsäljande bok DA VINCI KODEN som du aldrig gjort förut. Regissören Ron Howard har klippt in över 25 minuter av mer spännande filmmaterial än vad som kunde ses på biograferna. DVD-upplevelsen av DA VINCI KODEN tar dig ännu djupare in i den andlösa och kontroversiella berättelsen som blivit ett globalt fenomen. Följ med symbolforskaren Robert Langdon (Tom Hanks) och kryptologen Sophie Neveu (Audrey Tautou) på en halsbrytande jakt efter lösningen på ett bisarrt mord som tar dem från Frankrike till England och rakt in i ett mystiskt, urgammalt brödraskap där de upptäcker en hemlighet som bevarats ända sedan Kristi tid.


    Change in sight

    Idag har jag varit och kollat på ännu en lägenhet med älsklingen och den här tror vi på :) Det är en med 1½ rum och kök och den var riktigt fin :) Vi ska kolla med dom som bor där nu om dom kan tänka sig att flytta ut tidigare än vad dom har planerat. Den hade fina röda tapeter i det stora allrummet och ljusa vit/silvriga tapeter i köket :) Väldigt fint tycker jag, den var rymlig och ganska billig i hyra :) Vi tror att vi tackar ja till den <3 ;) Jag har även köpt min efterlängtade laptop :) Mer om den kommer sen! :)


    Transformers 2

    Denna är också väldigt bra för att vara en 2a ^^, Kan itne svara på vilken som var bättre eller sämre av 1an eller 2an :) Båda var verkligen bra!
    Slaget om vår planet fortsätter i denna actionfyllda filmsuccé från regissören Michael Bay och exekutive producenten Steven Spielberg. När Sam Witwicky (Shia LaBeouf) får reda på sanningen om Transformers uråldriga ursprung måste han acceptera sitt öde och lägga collegeplanerna på hyllan för att istället hjälpa Optimus Prime och Bumblebee i den episka kampen mot Decepticons, som har återvänt starkare än någonsin med planer om att ödelägga vår värld.


    Transformers

    Helt okej film :) Den är ganska cool att kolla på :) Den är inte som man tror och därför är den mkt bättre :) Först tänkte man ju att nje det här är ingen film jag vill se men man såg den iaf :)

    Jorden blir ett stort slagfält då onda utomjordingar bestämt sig för att söka nyckeln till den totala makten. Människornas sista chans att överleva vilar i händerna på tonårige Sam Witwicky. TRANSFORMERS är ett storslaget action-äventyr baserat på den tecknade TV-serien med samma namn, regisserat av Michael Bay (The Island, Armageddon, Pearl Harbor m.m) och producerat av Steven Spielberg.


    Mitt Schema för VT

    Mitt HR3 schema för sista terminen :)
    Det ser ganska bra ut! Ledig hela måndag och sen hål på tisdag och onsdag, hoppas bara att dom hålen är först på tisdag och sista på onsdag så vi slipper att ha hål mitt i dagen, det är så jobbigt! Men annars ser det ganska bra ut! Vi kommer
    inte att behöva gå till 15.50 varje dag som de står!


    Party Flicka

    Idag har jag haft en väldigt lugn dag som började tidigt! Det var hämskt att kliva upp kl 10 för att käka frukost och sen ge sig ut i -30 för att kolla på en lägenhet med älsklingen. Men som tur var fick vi ta mammas bil så vi slapp gå iaf! Nu har jag nyss kommit hem från mitt Avera party som gick ganska bra trots allt :) Många backade ur för att det skulle bli så kallt för bilarna att stå ute men några envisa själar finns det :) Jag fick iaf sälja några produkter och jag hade väldigt roligt :)


    Egen Hårinpackning ♥


    Då jag använder mig mycket utav stylingredkap som plattång och hårfön så slits mina toppar ut ganska snabbt. Hur noga jag än är med värmeskyddande produkter så tar topparna stryk ändå och det är viktigt att regelbundet göra hårinpackningar för att dom ska hållas på topp. Försöker man spara ut håret är det extra viktigt då det faktist ser riktigt illa ut med slitna toppar som man vägrar klippa av för längdens skull

    Här får ni ett tips på en hemmagjord hårinpackning för topparna som jag gillar.

                    ♥ ½ tsk olivolja
                    ♥ 1 avokado
                    ♥ ½ banan
                    ♥ 1 ägg
                    ♥ ½ dl citronjuice


    Blanda ihop röran noggrant. Fördela sedan inpackningen jämnt över topparna. Om du vill och om det räcker så kan du massera in inpackningen i resten av håret också. Låt verka i 5 minuter, gärna med en fuktig varm handduk virad runt håret. Tvätta sedan ut med shampoo.


    Snabbt inlägg ;)

    Ja idag blir det bara ett snabbt inlägg då jag är lite stressad ^^ Gillar inte att sitta vid datorn när älsklingen är hemma hos mej! Så idag har jag varit och skjutsat Emma och Agnes fram och tillbaka till Vilhelmina, Det var ganska kul :) Nu ska vi se på film med älsklingen nu <3 Höres imorgon ;)


    Äntligen ♥

    Äntligen har jag fått ner New Moon på datorn <3
    Ska lägga mej och se den nu ♥


    Mama ♥

    Celine Dion - Mama
    Så vacker låt <3


    Förtrollad

    En söt disneyfilm - dock inte lika bra som dom gamla!
    Helt fantastiskt, en smörig romantisk komedi som faktiskt var ganska bra! Det händer inte ofta. Det bästa är ju att Disney haft sån självironi när de gjorde den här filmen; regissören har lyckats proppa in alla Disney-klichéer som finns och det är hur kul som helst. Förutsägbart, men hur kul som helst.

    Den onda drottningen vill hindra prins Edward att äkta Giselle och sänder henne därför från den animerade världen till New York. Anpassningen till verklighetens värld blir svår, men hon får hjälp av advokaten Robert och blir strax kär i honom också. Helt klart sevärd och den är väldigt söt! Roligt med att den börjar tecknad/animerad och sen går över till verklighet :)


    Cold Passion

    Nu ska jag ut till stallet och rida en sväng :) Idag ska jag och Elina försöka ta en LÅNG härlig galopp på rakan till tuvträsk :) Det där dock -25 ute så det är inte så lockande att fara ut trots allt men vi bestämde det igår så man får stå sitt kasst ^^, Det är ju iaf roligt att fara ut och rida :) Sen får vi se vad som händer ikväll :) Jag och Erik kanske skulle fara och hyra en film men lite annat folk så det kan ju bli spännande!


    Mina Nyårs Löften ♥


    Jag har ju nästan glömt att skriva mina nyårs löften ju ^^ Jag orkar inte vara så kreativ som alla av de andra bloggarna är och hämta bilder på varje sak utan jag radar bara upp dom ;)


    ♥ Köpa En Bärbar Dator
    ♥ Spara Pengar
    ♥ Gå Ut Mer
    ♥ Studera/Plugga Mer
    ♥ Äta Mindre Godis & Onyttigt
    ♥ Komma I Form
    ♥ Vara Mer Med Familjen


    Avatar

    En förtrollande bra film :) Den var helt grym :) Ett måste är att se detta äventyr!

    Mästerregissören James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. AVATAR tar oss medtill en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta strid för vad han egentligen tror på. Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.


    winter cold

    Idag har jag varit ute och ridit :) Det var tänkt att jag skulle ut med Elina men hon kunde inte komma i sista minuten men jag hade turen på min sida så Emma kom glatt hoppandes och skulle ut och rida också så vi får tillsamman :D Mkt roligare än att fara ut själv! Men jag fryser så jag håller på att DÖ.. Kan inte gå in i duschen än då mina tår inte har tinat nog mkt än! Vill inte skålla dom! Ikväll ska jag och älsklingen gå på bio, vi ska se Avatar! Men först ska vi äta godaste middan (Fläsk filé med potatis gratäng) MUMMS säger jag bara ;) Vad ska ni göra ikväll då? :)


    Remember The Time

    Michael Jackson - Remember The Time


    Hearts in Atlantis

    Den var otroligt bra <3 :) Ännu en Anthony Hopkins film ;)

    Den 50-årige fotografen Bobby Garfield återvänder till sin lilla hemstad för att närvara vid begravningen av en av hans bästa barndomsvänner. Hemkomsten får honom att minnas ett magiskt ögonblick i barndomen. Bobby kan inte låta bli att besöka det gamla hus, som han växte upp i och som nu är helt förfallet. Genom det fönster han brukade titta ut mot barndomsförälskelsen Carols hus, blickar han tillbaka till det förflutna... Det var på sin elvaårsdag han fick uppleva en stor besvikelse. Istället för den cykel av märket Schwinn han drömt om, fick han ett lånekort till biblioteket av sin mor. Detta är historien om en pojke, vars vänskap med en mystisk främling för alltid förändrar hans syn på världen. Manuset är baserat på boken "Hjärtan i Atlantis" av Stephen King.


    Hannibal

    Anthony Hopkins är en av mina favorit gubbar ;) Han är skrämmande bra i dessa filmer!

    Slut på lugnet "Nervpirrande" (Time), "Uppslukande" (The Wall Street Journal) och "Underhållande" (Newsday)
    Fortsättningen på När Lammen Tystnar är en "självskriven succé" (Us Weekly), ANTHONY HOPKINS är "Skrämmande perfekt" (Rolling Stone Magazine) när han åter spelar rollen som Dr. Hannibal Lecter. Den sofistikerade mördaren har kommit fram ur sitt gömställe för att locka in FBI-agenten Clarice Starling (Juliane Moore) i ett spel med ohyggligt höga insatser, ett spel som kommer att pröva hennes styrka, intelligens... och lojalitet. Skräck, ovisshet och chockerande visuella effekter gör Hannibal till "en av de mest oförglömliga filmer som någonsin kommer att ses" (Joel Siegel, Good Morning America)!


    När Lammen Tystnar

    Det här är en av mina största favoritfilmer! Den är gammal men ändå så bra :) Jag tycker att
    Anthony Hopkins är så bra! :)

    FBI agenten Clarice Starling är skickad för att intervjua den fängslade mördaren Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter. Hon hoppas att han kan ge henne information om en annan galen mördare som kallas "Buffalo Bill". "Buffalo Bill" rövar bort unga kvinnor, svälter dem och sedan dödar dem. Lecters minne är helt klart och börjar i efterhand att ge Starling konstiga ledtrådar som hon själv får lista ut. De mystiska ledtrådarna fortsätter medan "Buffalo Bill" dödar ett nytt offer. För att Starling ska sätta dit den galna mannen måste hon komma in i Hannibals minne och tar reda på det hon behöver, men hur?


    Beck in my ♥


    Jag har alltid gillat beck, dom går alltid att se på :)
    Det är inte värdens bästa film och dom är egentligen ganska dåligt gjorda men jag bli ändå glad av att se dom och man får ju tiden ett gå om man har tråkigt :) Det finns ju 25 filmer att välja bland, än så länge iaf ;) Men de bästa är nog de gammal; Vita Nätter(3), The Money Man(7)Spår I Mörkret(8), Okänd Avsändare(13), Annonsmannen(14) och Sista Vittnet(16)


    Plan for the Future


    Vad har ni för nyårslöften för i år då? Höll ni förra årets löfteVad har ni för planer för det här årer? Nått ni ångrar eller missade förra året? ^^, Det springer runt massor av tankar och funderingar i mej nu! Jag sitter och tänker tillbaka på året som just har slutat, vad jag har gjort, missat och ångrat. Lyckliga minnen och de lite mindre lyckliga. Blandat med det så kommer framtidens tankar xD Vad ska jag göra i år? Nått jag längtar efter och nått jag frukar! Ja det finns massor i mitt huvud just nu :) Jag tar studenten till sommar och sen då?! Jag har iaf skickat mejl till min syo idag om att boka tid så att hon kan hjälpa mej att ta fram information om olika florist skolor, helt i GBG och priser m.m. Närvös om hur det ska bli, känns väldigt spännande såklart men det kommer att kännas fruktansvärt att flytta ända dit bort och innan allt har ordnat upp sid?! Det känns lite som en mardröm speciellt när det tar så läng tid att få reda på om man kommer in och får börja, man måste ju fixa lägenhet/boende innan man vet så det känns DRYGT kan jag säga! Tur att Eriks kusiner bor i GBG (lite utanför) ifall det går åt skogen i början XD Hmm aja nu ska jag gära nått annat innan jag blir ännu mer nervös! Äta middag blir bra tidsfördriv ett tag tills jag hittat på nått bättre ;) Kanske se en film? ^^


    New Year

    Hej på er alla :) Det känns coolt att det är ett nytt år, ett nytt decennium :) Det känd häftigt att skriva 2010 ^^, Eller vad tycker ni?! :) Jag tog tyvärr inga bilder på raketerna eller nått alls på varken jul eller nyår (så tråkig är jag) Nä men jag hade tyvärr inte tillgång till min kamera så jag va så klantig att glömma den hemma båda dagarna. Aja ni har inte missat så mkt kan jag säga xD Men jag hade trevligt iaf :)


    Gott Nytt År ♥

    Gott nytt år på er alla :) ♥
    Ha det bäst nu!