Macarons
Franska lyxiga marängkakor, som är betydligt godare än vanliga torra maränger. Kan dessutom varieras i det oändliga! Man kan göra dom i alla slags färger och smaker! (lånade bilder i detta inlägg)
Degmassa till Macarons 15st
♥ 4 dl florsocker
♥ 125 g skållad och mald sötmandel
♥ 3st äggvitor
♥ 1/2 dl strösocker
♥ Massa karamellfärg ;)
Choklad Smörkräm
♥ 100 g rumsvarmt smör
♥ 200g mörk choklad
♥ 1 1/2 dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1dl visp grädde
♥ 1 ägggula
♥ och massa karamellfärg
Gör så här
1. Skålla och skala mandlarna, låt de torka helt. Mal mandlarna fint när de torkat ordentligt.
2. Blanda mandelmjölet med hälften av florsockret.
3. Vispa äggvitorna med elvisp till du får ett hårt, vitt skum.
4. Blanda försiktigt ner resten av florsockret i äggvitan och vispa upp till en fast marängsmet.
5. Vänd ner mandel- och sockerblandningen i marängen. Rör inte för mycket, den slutliga smeten ska vara fluffig.
6. Spritsa 5-kronors stora kluttar på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan kakorna vila på plåten i 30-60 minuter. För att vara lite effektiv är denna väntetid ett suveränt tillfälle att göra fyllningen, se punkt 8.
7. Sätt ungen på 150 grader och baka av kakorna i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. De ska vara sega inuti. Dra av bakplåtspappret med kakorna över till en bänk för att svalna. Det är viktigt att kakorna svalnar ordentligt, då det blir lättare att ta loss dem från bakplåtspappret.
8. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
9. Koka upp vispgrädden och häll den sedan över chokladen så att den smälter.
10. Tillsätt önskad mängd pepparmint. Låt sedan mintchokladen svalna så pass mycket att det går att bre den på kakorna.
11. Bred fyllningen på undersidan av en kaka och sätt sedan ihop den med en annan kaka, som en liten hamburgare. Macaronsen håller i ca en vecka, beroende lite på fyllning och hur krispig man vill att kakan ska vara ;)
♥ Tips! Pistage eller hasselmacarons: Byt ut hälften av mandlarna mot önskad nöt.
♥ Tips! Marängsmeten kan med fördel färgas med karamellfärg och smaksättas med tex pepparmint eller citron. Även fyllningen kan färgas med karamellfärg för en "autentisk" känsla
(se http://www.laduree.fr/public_en/produits/macarons_accueil.htm).
♥ Tips på andra fyllningar! Hasselnöt: använd nutella. Choklad & Pepparmint: följ instruktionerna ovan men tillsätt pepparmint. Citron: gör en smörkräm och smaksätt med rivet citronskal och citronsaft, färga med gul karamellfärg. Päron: Följ instruktionerna ovan men byt ut den mörka chokladen mot vit choklad och smaksätt chokladen med päronessens. Färga marängen med grön karamellfärg.
♥ Tips! Var inte rädd för att prova egna blandningar, färger eller smaker. Med dessa är allt möjligt, du kan gärna blanda ner frukt och bär i fyllningen det blir super!
att kommentera mitt inlägg :)
Tack för titten in till min sida. :)
Jättesöt blogg du har här. :D
Sv: kul att di gillade min bild :D
kram
okej :)
Åh gud vad gott det ser ut :)
// josefine, en av tre bloggare i PM
ska nog testa :)
Sv: Hejsan! Du hittar Trind hos Kicks ;-)
Sv: Ska jag vara helt ärlig tyckte jag den där Veetprodukten var sämst. Använde det en gång, sen inge mer ^^ Men det är ju olika från person till person, på mig gick inte allt hår bort men på min faster t ex vet jag att de funkade utmärkt.
mumms vad goda dom ser ut!