Cupcakes

cupcakes på kakfat Idag bakade jag söta små cupcakes på skolan (bild lånad) hade ingen kamera på mej! Dom blev super goda!

Cupcakes:
150 g flytande (eller smält) margarin
3/4 dl grädde
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Smaksättningar:

1 msk matcha-te-pulver för matcha-cupcakes (läs mer nedan)
4 msk vaniljsocker för vanilj-cupcakes
1 tsk vaniljsocker och 0,5 dl kakao för choklad-cupcakes

Rör ihop margarin, grädde och mjölk i en skål. Blanda de torra ingredienserna, inklusive smaksättning, för sig, t.ex. i en plastpåse. Rör ner i mjölkblandningen. Rör för hand tills smeten är slät. Fyll drygt halvvägs upp i lämpliga formar, exempelvis dubbla små muffinsformar. Grädda i 175 grader i ca en kvart i nedre delen av ugnen.

Glutenfritt?
Receptet blir väldigt bra med glutenfri mjölmix istället för vetemjöl. Öka eventuellt mängden mjöl en aning.

Cupcakes?
Är väl egentligen små (vanliga svenska) muffins med nån sorts topping. En skillnad kan vara formarna - vanliga muffinsformar är väldigt platta och flyter gärna ut åt sidorna. Ett sätt att få bättre resultat är att ta dubbla formar, men hittar du några formar som är lite högre så ta dem! Jag har hittat bra formar på Clas Ohlson.

Matcha
är ett grönt te-pulver som används vid japanska teceremonier. Kan hittas på välsorterade tebutiker och i japanska butiker. Oftast förpackat i små burkar. Kostar en hel del också tyvärr (runt 100 kr för en liten burk).

              Toppingar:

Chokladsmörkräm
Blanda smör, kakao och florsocker efter smak och bred på dina cupcakes. (Rekomenderas, mumms)

Mocca-hasselnöt
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
2 msk Kahlua (kaffelikör, prova kaffe som ersättare)
2 msk hasselnötssyrup (finns i kaffehyllan)

Värm grädden i en kastrull. Rör ner hackad choklad och rör tills smält. Tillsätt kahlua och syrup och rör slätt. Låt kallna och bred sedan på dina cupcakes.

Matchakräm
Blanda matcha-pulver, florsocker och smör efter smak och bred på dina matcha-cupcakes.

Hallontopping
hallon
florsocker
vatten

Ställ hallon på cupcakesen och ringla över en glasyr av florsocker och lite vatten.

Jordnötssmörkräm
1 dl krämigt jordnötssmör
1/2 dl smör
2 tsk vaniljsocker
ca 1 1/2 dl florsocker, eller efter smak

Rör ingredienserna till en smidig kräm. Klicka på dina cupcakes och dekorera med jordnötter.
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Sanna                       | http://wonofakajnd.blogg.se/ | 2010-01-13 | 19:46:03 |

Sv: Tack så mycket :) kika gärna in lite då och då om du har tid! din blogg var iallafall jätte fint :D

Enira                       | http://efenidc.blogg.se/ | 2010-01-13 | 19:51:17 |

haha visst! åh vad gott,!

allt bra? <33

josefin                       | http://josefiiins.devote.se | 2010-01-13 | 19:59:09 |

sv: tack så mycket! =)



åh, det såg jätte mumsigt ut! =)

julia                       | http://jjuliae.blogg.se/ | 2010-01-13 | 20:14:47 |

sv: jo lite jobbigt! men det är bara ta sig i kragen :P

Ulla                       | http://ulla67.blogg.se/ | 2010-01-13 | 20:39:23 |

Cupcakes låter så mycket godare än muffins. Leila Lindholm, min favoritkocka, gör fantastiska cupcakes.

Dina ser inte heller så tokiga ut. Mums!





»
»
»