Tobleronemuffins

Här är mitt favorit recept för tillfället ^^,

 ca 30 minuter                                                                                                               6st STORA muffins

   Ingredienser
150 gram 
margarin
3 st  ägg
3 dl  socker
3 dl  vetemjöl
2,25 tsk  vaniljsocker
1,5 krm  salt
6 msk  kakao
0,75 tsk  bakpulver
3 st  Toblerone, paket
stora muffinsformar

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka en fjärdedel av ena Tobleronen i ganska stora bitar. Riv resten utav den så att du får ca 1 1/2 dl riven Toblerone. Ta och riv av den andra om det så behövs.

3. Smält margarinet. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt alla torra ingredienser, det smälta smöret och den hackade och rivna Tobleronen. Blanda väl.

4. Fyll formarna och stoppa in i ugnen. Medansde är i ugnen delar du 4 Toblerone bitar på mitten och när muffinsen är färdiga lägger du en halv bit på varje och låter smälta. Muffinsarna ska vara lite kladdiga inuti. Ca 15 minuter i ugnen brukar vara lagom.

Sommarbild


Foto; Therese Bertheim - Jag


Misslyckad = Lyckad


Ibland när man är ute och fotograferar och sen kommer hem och kollar igenom bilderna kan många vara helt fel och annorlunda än vad man tänkte när man fotadede dom. Men istället för att radera dom så kan man alltid försöka utnyttja bilden/bilderna. Ovan så ser du två bilde, den till vänster är verkligen misslyckad men med lite fantasi och kreativitet kan man göra bilden till nått helt annat an misslyckad. Man får helt enkelt prova sig fram och inte vara rädd för att prova nått nytt. Man får använda sin konstnärliga sida när man redigerar. Jag valde att göra den här bilden svartvit då de gör bilden mer effektfull och jag tycker orginalets färger inte alls var så fina så därför blev det svartvitt istället med mkt kontraster.


Nyhet i bloggen

Ja nu har det kommit en helt ny kategori på min blogg nämligen "Therese foto tips" det kommer att komma lite olika tips som handlar om fotogradering och hur man bäst tar en bild. Det kommer endast att vara från mina små kunskaper så ni får ju helt välja själv ifall ni vill ta till er eller inte men det är iaf så som jag gör ^^,


Moorlands Totilas

Dressyr är så väldigt vackert och hästarna är fantastiska!


Vackert Föl


Bad Boys 2

Helt underbar film som man kan se flera gånger ^^,

Superstjärnorna Martin Lawrence och Will Smith återförenas i succéuppföljaren BAD BOYS 2 som de okontrollerade, galna och rappa supersnutarna. Bad Boys 2 är en fullspäckad actionfilm laddad med de vildaste biljakterna som visats på film. Kulor viner, bilar kraschar och det är fartfyllt till max när de jagar en knarkkung från Miamis gator till Kubas getton. Det hettar till på allvar, när Lawrence märker att playboyen Smith i hemlighet träffar hans sexiga syster Gabrielle Union.


Fan-Videos

Här har vi några mysiga fan-videos!


Hmm

Ja nu är jag lite less på allt känns det som :P Jag skulle verkligen vilja göra nått nytt med mina kommande bilder men jag vet inte hur jag ska ha dom om de bara ska redigeras lite och sen läggas upp eller om jag ska ha nån speciell text på dom.. Jag vet inte så än så länge blir det nog samma gammla som jag alltid har kört med sen jag började blogga! Men jag skulle även vilja göra om bloggen lite men har ingen ork så jag får väll ta det lite i omgångar tills den blir klar :P Jag har iaf bytt header nu tills vidare :)


Fux färg


The Night Sky


Göta Kanal

Bilder från stoppet vid Göta Kanal!


Café med karaktär

Vi hittade ett jätte fint och mysigt cafe, har glömt vad det heter just nu men det var verkligen fint då hela gården var fullt med stora konstföremål av olika typer av trä. Små tomtar, älgar, fiskar och fåglar var det mesta som fanns men även uthuggna blommor och sånna saker. Till och med fågelholkar! Han som ägde stället var verkligen kreativ och man ser att han har tagit lite insperation från filmen "snövit och de sju dvärgarna"



Bilresa

Här är lite olika bilder på allt möjligt som jag fotade under bilresa hem ^^ Tog typ 16 timmar att köra hem igår då vi startade kl 07.00 från Berghem som ligger några mil från göteborg!


Hemresa

Ja imorgon kl 06.00 bär det av hem till Lycksele igen! Det känns väldigt tråkigt att lämna det fina göteborg men jag hoppas verkligen att jag och erik har lite tur iaf så att vi kan flytta upp hit! Älskar verkligen allt här nere! Det är så vackert med alla åkrar, hästar, grönska, ljus och hus ^^, Man blir inspererad! Dock har det inte blivit så väldigt mycket fotografering då jag inte haft möjlighet att foto så mkt. Vi har mest varit ute och shoppat och på kvällarn har man varit helt slut! Men några bilder blev det alltid som ni kommer få se ^^,


Dressyr #4

Annika som red denna vackra frizer är helt förlamad från brösten och ner!
Jag tycker att det var helt otroligt att se henne! Hon tävlar i de svåra dressyrklasserna, hon är för förlamad för att kunna tävla med hanikapade så därför tävlar hon mot alla fullt friska. Ändå har hon vunnit många priser och placerat sig bra! Jag tycker verkligen om att se nån kämpa så hårt för det hon älskar! Hon var med om en ridolycka för 18år sedan och efter 6 månader var hon tillbaka i sadeln igen trotts sitt handikap!


Lilla Lycksele Travet #3


Dressyr #3

Annika som red denna vackra frizer är helt förlamad från brösten och ner!
Jag tycker att det var helt otroligt att se henne! Hon tävlar i de svåra dressyrklasserna, hon är för förlamad för att kunna tävla med hanikapade så därför tävlar hon mot alla fullt friska. Ändå har hon vunnit många priser och placerat sig bra! Jag tycker verkligen om att se nån kämpa så hårt för det hon älskar! Hon var med om en ridolycka för 18år sedan och efter 6 månader var hon tillbaka i sadeln igen trotts sitt handikap!


Dressyr #2



Dressyr


GBG Resa

Ja nu åker jag och Erik´s familj till göteborg på "semester" vi ska fira några av hans alla släktingar både det ena och det andra. Men det kommer nog att bli toppen :) Vi blir borta i ca 2 veckor och imorgon ska vi gå på åselemarknaden. Vi åker på söndag kväll till göteborg då vi ska köra bil hela vägen och det är ju mer än 120 mil så det tar ju sin tid det med :)

Det kommer nog inte att bli så väldigt mkt bloggande om ens lite så ni vet! ^^
Ska försöka lägga upp lite trav och dressyr bilder sen idag innan jag far imorgon men ni får se :)


Fyller 19 år


Vill du gå ner i vikt?

Det finns negativa effekter av viktnedgång

Att nå sin drömvikt, ha en kropp man trivs med och känner sig snygg i samt kunna äta normalt och unna sig lite ibland må vara bland det bästa som finns. Att ha sin drömkropp kan dock kräva en hel del av en själv, bland annat viktnedgång. Viktnedgång kan vara både positivt och negativt. Såklart negativt för dem som inte frivlligt vill gå ner i vikt utan gör det p.g.a. exempelvis en ätstörning och poitiv är det ju om man trivs och mår bättre med en smalare kropp. Däremot kan positiv viktnedgång även ha negativa effekter som jag nu tänker punkta upp några av. Varför jag gör det är för att jag vill att ni ska (som vill gå ner i vikt) fundera på om det är värt det innan. Att gå ner några kg och fortfarande vara normalviktig är nog inte alls farligt. Men som jag vet kunde en nära anhörig till mig inte nöja sig med det när hon gick ner i vikt för ett halvår sen, och hon kommer nog aldrig bli nöjd med att vara större än vad hon är idag men hon förstår att hon inte kan bli mindre så jag hoppas att hon är stark nog. Hon skulle ha extremt svårt psykiskt att gå upp i vikt trots att läkare rekommenderar henne det för att få "normalt" BMI. Hon mådde inte alls bra utan hon tog ut det på sig själv. Idag har hon bättrat sig och äter normalare än tidigare men det är jobbigt för alla att se men vi mår också bättre nu när vi ser att det går åt rätt håll!

Några få exempel på negativa effekter av drastisk viktnedgång/strävan efter undervikt (ja, jag har också blivit påverkade av flera av dessa)

  • Håravfall, tunnare livlöst hår & tunnare sköra naglar.
  • Sämre blodcirkulation, lägre kroppstemperatur, ökad kroppsbehåring.
  • Oregelbunden menstuation eller ingen alls.
  • Svårare att bli gravid och lättare att få missfall.
  • Sämre imunförsvar, näringsbrist, trötthet, tröghet, frusenhet, yrsel.
  • Om man är 13-15 år kan man stanna i växten och bli kortare än man annars skulle blivit.
  • Kan leda till svåra ätstörningar vilket är mycket allvarligt och har mängder med hemska negativa fysiska symptoner.


Så innan ni bestämmer er för att försöka få er drömkrop och gå ner i vikt, ta och fundera lite på konsekvenserna det kan få och tänk efter om det är värt det. Det var allt jag ville säga för jag vill inte att ni ska göra illa era kroppar och sen ångra er!


Hoppning


Bad Boys

Helt grym film måste jag säga ^^, Dom är så härliga!

Från regissören Michael Bay (The Rock, Armageddon) och producentteamet Don Simpson och Jerry Bruckheimer (Snuten I Hollywood", Top Gun) kommer här ett häftigt actionäventyr, pumpat med spänning och adrenalin från början till slut. Will Smith och Martin Lawrence är det nya paret som ska bekämpa förbrytarna i denna slående film. Över 100 miljoner dollars heroin, har försvunnit från polisens stöldgodsavdelning. För kriminaldetektiverna Mike Lowrey (Will Smith) och Marcus Burnett (Martin Lawrence) var det karriärens största kap, men nu på grund av de saknade ämnena hotas hela Miamis narkotikaavdelning att få lägga ned. Då en nära vän till Mike blir mördad och vittnet till mordet (Teá Leoni) hotas till livet blir plötsligt fallet personligt. Snabba bilar, en läcker kvinna och non-stop action gör Bad Boys till en garanterad underhållning hela filmen igenom!


Ludwig XIII

» Ludwig XIII   "Ludde" «

E: Säterbest   U: Löngtora

Info; Ludde är en helt udnerbar häst som får alla att smälta med sin långa fina man och sin charmiga stil. Tidigare så hette han Löngsäter men när han var 13 år så bytte han namn till Ludwig (därav XIII).
 Han har tidigare varit tävlingshäst och tävlat på travet. Sammanlagt så har han sprungit in ca. 300.000kr.
Ludde rids i skogen och dressyr på ridbanan. Han är en häst med mycket motor och stor personlighet!

   

Gamla bilde men måste bara få in honom i samlingen på tannehästar!
Gjorde aldrig klart den men han måste vara med!


Trästruktur

Detta är en variant på hur du kan få roliga effekter som bakgrund m,m ^^,


Kulhål

Jag förminskar dom så ni får klicka på bilden för att se :)
Ni kan bli tvungna att zooma in i eran webbläsare för att se, Då funkar det jätte bra!


Detta är en variant på hur du kan göra coola kulhål i dina designer/Texter och bilder! ^^,

Center Stage:Turn It Up

Jag älskar dansfilmer och den här är riktigt bra!

Följ med tillbaka till scenen med ny passion och nya danspartners i den storartade energikicken Center Stage:Turn It Up. Kate Parkers stora dröm har alltid varit att få uppträda med American Ballet Academy. Men när hon inte kommer in på skolan inser hon att det krävs mer än bara talang för att lyckas i dansvärlden. Men efter att ha jobbat ett tag på en modern hiphopklubb och med hjälp av en snygg före detta hockeyspelare som gått över till dans, kommer hon kanske att lyckas trots allt. Peter Gallagher (tv-serien "O.C.", Center Stage), Kenny Wormald (tv-programmet "Dancelife"), Ethan Stiefel (Center Stage) och en ensemble av heta, unga stjärnor dominerar dansgolvet i denna sensationella film som du bara inte får missa!


Smällt samman 2 bilder


Lilla Lycksele Travet #2



Lilla Lycksele Travet


Horse Eye


Vackert!

Hittade 3 vackra bilder sen vi var i Norge ^^,


Munkar

Munkar är en sak som är väldigt änkel att göra och supergott!

                                                                                                                      pic

MUNKAR:

                                                      40 st

1 Ägg
1 dl Socker
1 dl Mjölk
2 msk Margarin eller Smör
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver


Fritering;

Kokosfett eller Olja

Garnering;
Strösocker

Vispa Ägg och socker poröst. Tillsätt Mjölken. Smält matfettet och rör ner det i smeten. Blanda det mesta av mjölet och bakpulvret. Vänd ner det. Slå upp degen på mjölat bakbord. Arbeta i lite mer mjöl så att den inte kladdar. Rulla degen till smala längder. Skär dem i 20 cm långa bitar och forma dem till kransar. Värm fettet till 180°C. Använd termometer eller gör "brödprovet". Lägg några kransar åt gången och fritera dem guldbruna, ca 1 minut på varje sida. Ta upp och låt dem rinna av väl på hushållspapper. Vänd dem i socker. Obs man kan även använda fritös.


Hemma igen

Bilder & Uppdatering kommer imorgon kväll ^^,


Åker Bort!

Ja nu åker jag och älskligen bort till stugan över helgen och lite in på nästa vecka! Det kommer att bli så skönt med sol, havet och lugnet! Blir troligen massa bilder där också ^^, som ni kommer att få se framöver när jag har lite att berätta om! ^^ Vi höres om några dagar så ha det bra!

(bild ej tagen i stugan utan sittandes i bilen i 90km efter vägen till bjurholm)


Sunlight


Fux


Night at the Museum 2

Minst lika rolig och bra som ettan ^^, Se dessa filmer!

"Natt på museet" var en av 2006 års största succéer på bio. Nu återvänder Ben Stiller som vakt i NATT PÅ MUSEET 2. Tillsammans med många av de kända ansiktena från första filmen och ännu fler nya bekantskaper, rusar vår käre museivakt genom natten för att ställa allt tillrätta. Den här gången utspelar sig handlingen på världens största museum, Smithsonian Institute. Möt romerska fältherrar med attityd, amerikanska presidenter med humor, dinosaurier som sliter sig, statyer som får liv, indianer som slåss för sitt land - När ljuset släcks börjar äventyret.


Night at the Museum

Grymt härligt gjord då det är nått nytt och den är väldigt rolig att se ^^

Har du undrat vad som sker på museer om nätterna? När alla gått hem, portarna låsts och lamporna släckts? En sak är säker - det är roligare än vad du tror. Det upptäcker dagdrömmaren Larry Daley (Ben Stiller) när han tar jobbet som nattvakt på naturhistoriska museet. Han trodde det skulle innebära lugna ensamma nätter - men han kunde inte haft mer fel. Varje natt kommer museieföremålen till liv och Larry står ansikte mot ansikte med några av historiens stora "kändisar"; en T-Rex som vill leka kurragömma, cowboys och indianer som fortsätter slåss, romerska gladiatorer redo för strid. Varje natt blir ett historiskt kaos av sällan skådat slag som Larry förväntas kontrollera innan gryningen, någonting som är klart lättare sagt än gjort. NATT PÅ MUSEET är en storslagen komedi och i rollerna ser vi bl.a. Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Ricky Gervais, Dick van Dyke och Mickey Rooney. Filmen är regisserad av Shawn Levy.


Redigering

Här är en bild som jag fotade i helgen hos mormor med mitt objektiv; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro!
Det var otroligt soligt och den låt lite åt fel håll men så här blir den när jag redigerar om den lite i ps! Hade en tjej som undrade hur det blir och ser ut så här kommer mitt resultat! ^^,