Beautiful


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


vecka 9


Breaking Dawn


Varför Ansiktsvatten?

Ansiktsvatten återställer hudens PH-värde efter att du har tvättat ansiktet med vatten. Vanligt vatten har ett PH-värde på ungefär 7, och huden i ansiktet har ett PH-värde mellan 4 och 5. Ansiktsvattnet tar dessutom bort rester från smink, rengöringsprodukter och ansiktsmasker, och även kalkavlagringar från vattnet som kan fastna på huden efter rengöring så det är en viktig del i den dagliga hudvårds rutinen.

Ett ansiktsvatten förbereder även huden för krämer och liknande, låt det sjunka in en stund efter att duapplicerat.
MER INFO HÄR

Jag använder ACO´s ansiktvatten och den passar min blandhy då den har alkohol men det finns de utan alkohol också för er som har känslig och torr hud :) Ha gärna en av varje hemma då det inte är bra att torka ut huden för mkt varje dag! Jag använder alltid ansiktsvatten morgon och kväll, varje dag efter att jag tvättat ansiktet med en rengörings gel eller rengörings mjölk! :)

EOTD: Sotning


Festfrisyrer

                              
Så fixar du festfrisyren
Vi har tipsen inför nästa galej. Välj mellan trendiga håraccessoarer eller vackert volymsvall.


 
1.
För att inte drabbas av panik samma kväll som festen kan det vara ett smart drag att testa olika frisyrer dagarna före. Då har du även tid att förbättra det slutgiltiga resultatet.

2. Gör frisyren extra festlig med en trendig håraccessoar. Välj mellan snygga hårband, flätade hippieband, sidenband, diadem, fjädrar, hårspännen och rosetter.

3. Otvättat hår är lättast att arbeta med så se att tvätta håret tidigast dagen innan. De naturliga fetterna i svallet ger en lättare och bättre struktur att arbeta med vid uppsättningar.

4. Förutom ett matt puder och lipgloss, bör du ha med en sprayflaska i väskan. Köp gärna en produkt i reseformat så slipper den ta plats i kuvertväskan. Hårnålar kan också vara bra att ha.

5. Är du sent ute? Stressa ner och lös problemet genom att göra en sexig uppstramad hästsvans. Hetast i vår är de så kallade "hårringarna" som du fäster över hårsnodden. En klassik knut är också ett säkert kort.

                                                                                                                                         Källa

Acnefri hy - fler metoder

Här kommer ännu fler tips på hur du kan bli av med din acne som ni har bett om för ett tag sen!

4 steg mot acnefri hy!
 • Glycolic mask. En lätt aha-syrapeel som verkar djuprenande för att förebygga och minska acne och få huden jämnare.
 • Tetracyklin. Antibiotika som tas två gånger per dag till att börja med och därefter en gång per dag under flera månader.
 • Medicinsk hudvård. Mene & Moy, som innehåller aha-syran glykolsyra och aktiva vitaminer och antioxidanter.Fraxel. Laserbehandling som minskar akneärr och ger huden ny lyster och mjukhet.
 • Fraxel. Laserbehandling som minskar akneärr och ger huden ny lyster och mjukhet. Åsa gjorde en behandling i halva ansiktet.

LJUS
Blått ljus
Behandlar: Aktiv akne.

Beskrivning:
Blått ljus som effektivt dödar själva aknebakterien. Ljuset hindrar nybildning av bakterien och förstör de angripna cellerna.
Pris: Från 260 kr per behandling.
Exempel på metod: Omnilux Blue, ClearLight, iClear.
Mer info: www.sscc.se


LASER
N-litelaser
Behandlar: Aktiv akne, oren hy, stora porer. Påverkar även ojämnheter i huden samt ärr.
Beskrivning: Lasern sätter igång processer under huden som frigör syre och kollagen. Syret kväver de anaeroba bakterierna som är med och skapar akne. Kollagenet ökar läkningsprocessen av inflammerad akne och förbättrar hudkvaliteten så den blir lugnare, fräschare och mer balanserad.
Pris: Ca 2800 kronor för första behandlingen och 800 kr för andra.
PHOTONOVA IPL
Behandlar: Aktiv akne.
Beskrivning: Laserbehandling i två steg där man börjar med att förstöra cellmembranet hos bakterien som orsakar aknen med hjälp av blått laserljus. På detta sätt får man en kraftig antibakteriell effekt. Nästa steg är att ljusbehandla talgkörteln för att skapa en långvarig minskning av talgproduktionen med hjälp av gult och orange ljus.
Pris: Från 2500 kr per gång.
Mer info: www.devita.se

UTVÄRTES MEDICIN
 • AHA-syror. Molekylen tränger in i talgkanalerna och löser upp de pigmentproppar som annars riskerar att täppa till porerna.
 • Azelainsyra. Minskar proppbildningen i talgkörteln och hämmar bakterietillväxten.
 • Bensoylperoxid. Receptfritt. Luckrar upp pormaskarna och hämmar även tillväxten av bakterier och därmed inflammationen i talgkörtlarna.
 • Klindamycin. Antibiotikum som finns som liniment. Det minskar mängden bakterier som medverkar till att ge akne.
 • Tretinoin. Innehåller A-vitaminsyra och löser upp proppbildningen i talgkörtelns mynning.
INVÄRTES MEDICIN
 • Diana. P-piller som innehåller anti-androgener, som hämmar effekten av könshormoner.
 • Roaccutan. Läkemedlet Roaccutan, som är en A-vitaminsyra i tablettform, är en av de mest effektiva aknemedicinerna, men har ofta varit uppe för diskussion på grund av kraftiga biverkningar som depressioner, personlighetsförändringar, skrumplever, anorexi och biverkningar på kvinnliga könsorgan.
 • Tetracykliner. Antibiotika som minskar mängden bakterier och motverkar inflammationen i talgkörteln. Man behandlas i minst tre månader.

(Aktiv akne räknas som sjukdom. Det innebär att en del av patientavgiften ersätts från försäkringskassan. Du betalar vanlig landstingsavgift, frikort gäller. För barn och ungdomar under 18 år är behandlingen kostnadsfri.)


Tre metoder mot ärr


SLIPNING (Microdermabrasio)

Behandling: Hudslipning med mikrokristaller. Kan ha viss effekt på mycket små ärr, men ofta är metoden bra före en Clearlightbehandling. Den tar bort komedonerna (de svarta plupparna) som täpper till talgkörteln. Dessa gör att talgkörteln inte töms naturligt och lättare blir infekterad.
Pris: Ca 600 kr per gång.
LJUS (Photoderm eller skin­rejuvenation)
Behandling: IPL-ljus som behandlar rodnade akneärr. Photoderm kan ställas in på mer varierande våglängder speciellt anpassade för olika typer av rodnader, medan skinrejuvenation har fasta inställningar och inte lika lätt kommer åt olika typer av rodnader. IPL-ljuset påverkar de små röda blodkärl som ger rodnaden i akneärren.
Pris: Ca 1 490–1 900 kr per gång.
LASER (Fraxel)
Behandling: Punktbehandling där lasern enbart behandlar den bit av huden som är skadad. Varje liten laserpunkt (mikrotermal behandlingszon) når djupt ner i huden och stimulerar ny kollagenbildning och ökad elasticitet. Dämpar även rodnaden i akneärren.
Pris: Ca 8 000 kr per gång för hela ansiktet, 4 000 kr för halva ansiktet

Måste bara säga att jag är ingen expert innom det här då jag själv inte har några större problem! Men jag har kollat runt på nätet + att min morbror är plastikkirurg!

Burlesque

Har hört mycket olika om den här filmen mycket dåligt men den föll mig rakt i smaken! Tycker att den var riktigt bra och kommer helt klart se den igen :) Härlig dans, smink och musik! Rekomenderar den!

Handling;
En ung kvinna flyr undan sitt förflutna genom att uppträda på en neo burlesque klubb i Los Angeles. The Burlesque Lounge har sett sina bästa dagar och hotas nu av nedläggning. Ägarinnan Tess, en före detta dansös, jagas av skulder och en affärsman som vill köpa klubben. Ali anställs som servitris men hennes ambitioner är att äntra scenen själv. Uppbackad av sina kolleger på klubben lyckas hon uppfylla sina drömmar och hennes liv tar en dramatisk vändning när hon blir klubbens huvudattraktion.

♥ ♥ ♥ ♥ / 5
                                             

Sweet Love ♥

Har redigerat lite bilder som jag fotade för några veckor sen :) Visst är han söt? ^^

KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Tillbaka efter en lång tid!

Ja nu har jag äntligen fått internet till lägenheten som vi har väntat på i över 2 veckor. Väldigt irriterande att det ska ta sån tid! Men nu känns det väldigt skönt att få knappa lite på tangenterna igen! Många fina och bra bilder kommer ni att få se framöver också såklart :) Har typ massa olästa kommentarer och mail som jag måste kolla igenom först sen kommer det inlägg! :D KRAM

Verkligen tur man iaf hade veckans fråga som publicerade sig själv under den här tiden :) Har helt galet många kommentarer och det är super roligt :D Tack för alla era svar! (Försöker svara så gott det går på alla era frågor också såklart!) ;D

P.S Verkligen härligt att vara tillbaka här igen (A)


vecka 8


EOTD: Blue Glow


vecka 7


Nalle Puh - Alla ♥ dag


China Glaze Up & Away

China Glaze senaste vårkollektion heter Up&Away.
Kollektionen innehåller 12 creme lack.
De flesta är i pastelfärger.
Pic
Här är en närmare titt på färgerna:
Pic
Kollektionen kom ut någon gång i mitten av Januari, men det har dock inte kommit till de svenksa affärerna
(så mycket som jag vet iaf) Men nu har iallafall Eleven.se fått in de!

Man kan köpa de för 98kr/st!
Pic

Insperation


Det Händer NU

DET HÄNDER NU - SOFIA NORDIN

Den här boken är ju inte som alla andra böcker jag har läst det kan jag ju säga men som många andra böcker så var det såna här stunder när man bara blev irriterad på huvudpersonen vilket jag inte klara av så bra... Men när jag väl försökte tränga bort det så gick det faktiskt bättre. Språket i boken tycker jag är väldigt bra skrivet, man hänger med väldigt bra. Men ibland tycker jag att allt gick för fort, som om det var lite ovärkligt. Och om jag får säga det så tycker jag nog att Sofia Nordins första bok, Natthimmel, var både bättre skriven och lite bättre också. Men jag tycker att den här boken ska man ändå verkligen läsa eftersom det kommer alldeles för lite böcker om homosexuella och den var ju bra i sig ;)
http://1.bp.blogspot.com/-EvkMV92t2lM/TpA0KVnZyKI/AAAAAAAAAgA/vbh-jot2z7c/s1600/1310796017-81.jpg
Handling: Stella är tjejen som tjejerna vill vara och killarna vill vara ihop med. Men Sigrid har något inom sig som hon har dolt länge. Hon är förälskad i sin bästa kompis Sigrid. Men Stella kan ju inte berätta det, tänk om det skulle förstöra deras vänskap? Så när Stella följer med Sigrids familj till Kreta då upptäcker Stella att Sigrids storebror Hannes börjat att gilla henne. Men det är ju inte Hannes hon vill ha, det är ju Sigrid!

Internet Lös IGEN

Ja nu är det ju så att idag håller jag på att flytta (Tidsinställt inlägg) och från och med idag kommer jag att vara internetlös i 5 - 10 arbetsdagar och jag kommer garanterat bli galen av uttråkning då internet är ett beroende hos mig (A) Aja har jag tur tar det endast 5 dagar för Umeå Energi att komma och fixa in internet hos oss i den nya lägenheten! Men det kommer garanterat att ta 10 dagar bara för att ska ni se! Men jag har ju mycket att göra med den nya lägenheten så jag får väll pyssla och baka lite extra mkt och ta bilder så att jag kan visa er i efterhand!

Tänkte bara så att ni vet varför det inte kommer några nya inlägg på bloggen men så fort jag får internet igen ska jag börja vara lika aktiv som innan min "paus" om man säger så som jag har haft i ca 4 veckor nu med bara några få inlägg! Skärpning från min sida! Jag stävar ju ändå att ha runt 60 inlägg i veckan :D

Ha det bäst tills vi hörs igen! KRAM


vecka 6


Omröstning

Omröstningen Vad vill ni se MER av på bloggen i framtiden? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa snabba enkäter!


#59


Umefresh Städservice


Åhh anlita aldrig en billig städfirma, eller städa helt enkelt själva!! Det är både billigare och du känar enormt med tid! Man blir ju bara helt frustrerad!! Idag har jag och Erik fått vara i den nya lägenheten och städa hela dagen trotts att den nämnda städfirman har varit där och "städat" 3 gånger!!! Hur seriöst är det?! :S Vi kom dit efter deras 3dje gång med vi fann fortfarande stora dammtussar på element i garderober och skåp! Dom skyller på att dom har många nyanstälda men det är inte första gången man ser dåliga resultat av deras arbete + att dom borde ju anställa dom som iaf kan städa eller ha med nån som kan!

Men deras all rengöringsmedel luktar inget så det kan ju inte ge så bra resultat, de har skurat golven i alla rum men de klibbar fortfarande.. Dom måste bli visade varje uttag, list och låda som är dammig annars is dom inte städa. Första gången dom städade hade de torkat golven lite och torkat utorna på diskbänken och toan men dom hade inte rört varken spids, skåp, lådor, garderober, elemment, badkaret, hyllor eller golvet i klädkammarna. Andra gången då vi sagt till att vi ville ha omstädning och att dom inte rört spisen eller det andra så var dom ju där samma dag men när vi kom tillbaka hade dom endast rengjort spisen sen gått därifrån. Tredje gången kom dom och tog skåp och lådor, några lister och nån garderob (utsidan) sen tyckte dom att det såg bra ut! Men så fort vi kom in ser vi stora dammtussar i klädkammaren på hyllor och golv men även garderoben i badrummet var orörd och alla element var jätte dammiga.. Så vill man inte ha det när man hyr en städfirma, dom är ju inte så billiga heller. Hon som anlitade dom ska betala 1500kr för det här arbetet som jag hoppas att hon vägrar betala då hon ska ge 1000kr till oss!

Måste bara få ur mig lite irritation! Var ju meningen att vi skulle få flytta in i lägenheten den 1/2 kl 12 men när vi kom och gjorde besiktningen så var det lika dammigt och jäkligt som när hon som hade lägenheten hade hyrt in Umefresh Städservice.. Och nu sa vi ifrån, vi orkar inte vänta längre så vå får 1000kr av hon som hade lägenheten innan och 500krs avdrag på första hyran av hyresvärden för att vi får städa själv + flyttad till först i kön till att få allt fixat som om målning och tapetsering, lite plus iaf :)

Slutsats; Anlita aldrig Umefresh Städservice om ni vill ha det riktigt gjort!!

Nu ska jag äntligen sova efter en riktigt stor städs dag! Tar verkligen tid att skura allt från golv till tak i 3 rum + 2 badrum, kök och ganska stor klädkammare xD Inorgon blir det slapp dag med bloggning då vi inte flyttar in fören på måndag då vi har hyrt släp :) Men från måndag har jag inget internet på 5 till 10 dagar då det tar så lång tid för Umeå energi att installera allt! Aja jag får väll klara mig på nått sätt! Blev ett långt inlägg ikväll ^^,


Pink Nail Art

Super snyggt! Sånna här tutorials kan jag sitta o glo på hela dagarna.. make up, naglar, frisyrer m.m.