Bromsa Hudens Åldrande


Bromsa hudens åldrande
Huden utsätts för många påfrestningar som kan göra att den åldras i förtid. Men med rätt hudvårdsrutiner kan du vrida tillbaka klockan.








Håll tassarna borta
Försök att undvika att pilla och peta för mycket i ansiktet, då du kan skada sköra blodkärl och bakterierna på dina fingrar kan orsaka oren hy.

Antioxidera mera
Antioxidanter skyddar din hud mot fria radikaler som skadar hudcellerna. Se till att få i dig mycket grönt te, tomater, nötter, frön, fullkornsprodukter och soja. Leta också efter hudvårdsprodukter som innehåller antioxidanter.

God sömn
Åtta timmars sömn per natt är ett måste för en frisk hud. Har du svårt att somna, drick inte kaffe efter klockan 15 och träna inte sent på kvällen. Se till att sovrummet är tyst, svalt och mörkt och motstå frestelsen att trycka på snooze-knappen på morgonen – det gör dig bara seg och omtöcknad. Ställ istället klockan på den tid då du måste kliva upp.

Undvik cigaretter och alkohol
Att rökning kan orsaka rynkor vet de flesta, men även alkoholkonsumtion kan skada huden. Dricker du mer än ett glas alkohol kan det öka inflammation i blodet som kan få huden att hänga. Även för mycket socker kan påverka kroppens förmåga att reparera skadat kollagen.

Förminska porerna
När orenheter samlas i porerna expanderar de, och ju äldre du är, desto svårare blir det för porerna att dra ihop sig igen. Motverka denna process genom att rengöra huden ordentligt med en ansiktstvätt som innehåller salicylsyra och löser upp fett i porerna

Skydda dig mot solen

Den största delen av hudens åldrande beror på skador från solen. Försök att alltid använda en ansiktskräm med så hög solskyddsfaktor som möjligt, och återapplicera den varannan timme när du befinner dig i starkt solljus.
Källa
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»