Huskur mot acne


Ett effektivt och naturligt sätt att minska Acneärr är med tomater.
Tomater är fulla av vitamin A och vitamin C och är kraftfulla antioxidanter. Tomater är också lätt att få billiga. Många av de produkter som marknadsförs för behandling av akne ärr är gjorda av de föreningar som finns naturligt i tomater. Det sätt tomat minskar Acneärr är genom dess förmåga att främja cell regeneration – tillväxten av nya hudceller. A-vitamin, som finns rikligt i tomater, minskar talg på huden, som är den substans som orsakar att porer täpps till i första hand. Antioxidanter i tomater föryngrar huden.

Behandling med tomater för akne ärr hemma kan vara så enkelt som att skära av en tomat på mitten och gnugga den på din acne, låt juicen sitta på huden i ca 10 minuter innan du sköljer bort det. Gör detta dagligen då kommer du att uppnå bästa resultat.

Tomater kan också blandas med andra ingredienser för att göra en mask.

Först skalar du tomaten genom att skära ett kryss på toppen och släppa den i kokande vatten i en minut. Tomaten bör du sedan försöka ta ut fröna ur med en sked. Därefter kan du köra den i en mixer eller mosa den med en gaffel. Detta är ett mycket effektiv mask på egen hand. Den kan också blandas med andra ingredienser som är kända för sina hudföryngrande egenskaper såsom gurka, honung, yoghurt, havregryn, mandel mjöl, äggvita, avokado, citron, lime, eller olivolja. Dessa masker kan vara kvar i upp till en timme och kommer att vara mest effektivt om det användes efter att du öppnat upp porerna på huden med ånga.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»