Simple Nailcare

Om man vill ha snygga, långa och rena naglar så ska man alltid ta hand om dom! En bra nagelbandsolja är nästan det viktigaste då den innehåller massa bra och viktiga ämnen så som vitaminer m.m. så att naglen håller ihop och inte flisar sig. Hanskräm är minst lika viktigt så att vi inte får torra händer och fingrar så att nageln släpper, blir skadad och den håller även massa sår borta som lätt kan uppstå om du har för torra händer!

Borsta regelbundet naglarna med en bra nagelborste både på och under för att få dom rena, vita men även det viktigaste är att få huden under att växa ut under nageln för att skydda så att inte smutts och orenheter kan ta sig under och ge infektioner. Det gör även att dina naglar inte går av lika lätt när dom blir långa då den får en stabilare grund!

Nagelkrämen eller nagelolja är bra för att förhindra att naglarna/nagelbanden blir torra, såriga och infekterade. Ska användas 2 gånger om dagen.


En bra handkräm är bra för händerna och naglarna så att de håller sig mjuka och följsamma!


Skydda naglarna mot vatten och andra medel när du diskar och städar. Så när du diskar ska du använd diskhandskar.


Om du har torra händer så är detta en väldigt bra lösning! Det är som en inpackning så innan du går och lägg dig på kvällen ska du smörja in händerna och nagelbanden med en fetare hudsalva som tex Helosan. Använd sedan bomullshandskar (absolut inte plast så huden behöver andas och det gör dom i bomull) sov sedan med dem.


Här kommer fler tips man ska tänka på:

Klös inte bort ditt nagellacke när du vill ha bort det eller när det flagna, de skadar din riktiga nagel utan använd en acetonfri remover och använd aldrig dina naglarna som verktyg.
Använd alltid bas och topplack. Baslack för att skydda din naturliga nageln mot missfärgningar + att baslack gör så att ditt vanliga lack sitter längre. Topplack är till för att ge glans och hindrar nagellacken från att flagna av.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»