Tanne Gård

» Tanne Gård «

Ägare;
 Jörden & Marie

Info; Tanne Gård ligger i Tannträsk en liten bit utanför Lycksele! Marie köper in och säljer hästar lite då och då. Vi inriktar oss på ridning i alla dess typer men mest är det riktat mot skogsritter och långritter. Det vi tränar är AR - Akademisk ridkonst och NH - naturlig hästhantering som vi kör på alla hästarna! Vi har även en hel del kurser med duktiga instruktörer. Vi brukar ha många aktiviteter som tex löshoppning, AR-kvällar och trevliga träffar med skratt och skoj!

Vi har bildat en hästförening - Tanne hästförening -
THF som har 71 medlemmar som sammanlagt äger ca. 60 hästar :) LÄS MER HÄRFler bilder kommer innom kort!

Copia

» Copia «

E;
kommer..          U; kommer..

Info; Copia är ett gulligt Varmblods sto som ägs av Maria B. Maria tränar henne aktivt i naturlig hästhantering och hon är snabblärd! Copia har gått som travhäst ett tag innan Maria köpte henne nu ska hon vara med på härliga skogsritter och hårdträning för att bygga upp sina rygg och benmuskler. Maria ska ha Copia på sommarbete i Vänjaurträsk i sommar men kommer att ta henne till Tanne när det blir långritter m.m.          


Cupido Accent

» Cupido Accent «

E;
kommer..          U; kommer..

Info; Cupido Accent som vi även kallar Cupido ägs också av Susann. Han ska funka som ridhäst och rids av hennes sambo Micke. Cupido är av rasen Varmblods travare! Han är en väldigt nyfiken och pigg häst som älskar mys. Han håller även på att tränas i naturlig hästhantering!          

Aron

» Aron «

E;
 Diamon Way          U; Queen´s Town

Info; Aron som ägs av Susann och är uppstallad på Tanne. Aron är en mörkbrun söt häst av rasen Varmblods Travare. Han har tidigare gått som travhäst på flera ställen i södra sverige. Susann köpte honom för att ha honom som ridhäst och han håller på att tränas i naturlig hästhantering! 

Frustrated

25/5 - 2009
Jag blir så frustrerad! Nu har vi som går HR fått beskedet att vi INTE ska få vara kvar på Lernia längre efter sommarlovet! Nu ska vi vara mat tanter på elevhemmet och göra deras midda :@ Rektorn säger att allt kommer att bli så bra och så likt lernia men mycket billigare och bättre. Hon tycker att vi visar oss för lite på skolan så att alla andra elever inte vet vilka vi är. MEN OCH?! de behöver väll inte bry sig.. Men nu har dom ju värdens ideé för att tjäna pengar på oss. Vi ska laga elevhemmets midda + på dagarna ska vi ha våran egna resturang där uppe så att vi kan ta emot lärarluncher, andra gäster och skideleverna :S.. + att vi ska ha pensionärslunch m.m. VI vill vara på Lernia! I våran klass på 9elever är det 6 som kommer att börja 3an här i LSE 3 ska byta antingen skola eller linje! Jag förstår dom, hade också tänkt göra det men fanns inget intressant som det gick att byta till varken i lse eller umeå. Men funderar på att ta bort matämnena och bara ha kärnämnen för det känns som om jag har valt helt fel. Jag vill inte jobba med detta sen! Varje praktik vi har haft har varit urusel och jätte tråkigt så det är nog inte min grej! Jag hoppas att jag kommer mej till Gbg eller nått näst år! Florist eller Bagare tror jag är nått för mej! Jag gillar att skapa saker och det är jätte roligt att hålla på med pyssel göra :) Vi får väll se!

Mandat

» Mandat «

E;
kommer..            U; kommer..

Info; Mandat som också ägs av Jeanette och är uppstallad på Tanne ett litet tag till. Snart ska dom flytta ut till byn. Mandat är en fin Konik valack på 8år och en väldigt fin och trevlig ponny. Jeanette köpte honom nyss från tuvträsk och ska använda honom som sälskap till Lykta och som ridhäst. Han håller på att tränas i naturlig hästhantering!         

Lykta

» Lykta «

E;
 kommer..          U; kommer..

Info; Lykta som ägs av Jeanette som är uppstallad på Tanne ett litet tag till. Snart ska dom flytta ut till byn. Lykta är ett fint sto av rasen Nordsvensk Travare och en väldigt fin och trevlig häst. Hon har rett blått och ett brunt öga, verkligen jätte fint ;) Jeanette använder henne som ridhäst i skogen och tränar även naturlig hästhantering med henne!         

Klarabella

» Klarabella «

E;
 Saje          U; Tore Bläsan

Info; Klarabella som vi även kallar Lillan och Bella ägs av Linda B som är uppstallad på Tanne. Bella är ett fint sto av rasen Nordsvensk Travare i färgen brun :) Hon används till ridhäst och Linda tränar henne även i akademisk ridkonst och naturlig hästhantering!         

Phlippa

» Högbergets Phlippa «

E; Gulleman          U; Furunäs Delilah

Info; Phlippa som vi även kallar Flippan ägs av Linda B som är uppstallad på Tanne. Flippan är ett litet sto av rasen shetlandsponny i färgen rödskäck :) Hon är väldigt frammåt och vill alltid bli klappad och kelad med. Hon står med Filur och Bobina i en liten ponnyhage bakom stallet :) Flippan ska fungera som både kör och ridhäst. Hon tränas i naturligt hästhantering och akademisk ridkonst! Hon är väldigt lugn och snäll att hantera och jobba med!         

Powers of Reasoning

Nu har jag tänkt att "inviga" min nya kategori Tanne hästar (som jag borde ha skapat för långe sen) Här ska jag ha små collage för varje häst som finns på Tanne :) Varje häst får några bilder i sitt inlägg så ni kan se hur söta dom är <3 :) Vi har väldigt många hästar som står just nu på Tanne men ibland kommer det nya och vissa säljs vidare eller flyttar :) Men de kommer finnas här att titta på ;)

Everywhere

20/5 - 2009
Nu har jag tagit 5 lektioner hos Kaj och på måndag den 1/6 så blir det till ö-vik och köra halkbanan :) *Spännande* sen ska han beställa tid till mej i Umeå så att jag kan skriva upp där efter min födelsedag så att jag kan köra upp och förhoppningsvis få mitt körkort i början av Augusti ^^, Det känns toppen att man håller igång och att det går bra så snart kan jag köra själv till tanne och överallt var jag vill, när jag vill ;) Det enda jag gruvar mej för att teorin! Jag är inget pluggo och jag blir så nervös! xD Aja klarar alla andra sig så borde jag också det! Vi får se hur det blir! Toppen hoppas jag iaf! :) :P

Idag fyller även mamma år :D Grattis, grattis :) <3

Love Horses

Ser så underbart fint & fridfullt ut <3
Jag vill ha en Tinker :)

A Sunny Smile

17/5 - 2009
Underbar dag med underbara människor och underbart väder <3 :)
Jag red Ludde barbacka i solskenet :) Bara en kort tur för hästarna på Tanne har varit sjuka/förkylda så vi ska bara skritta igång dom lite smått nu :) Vi var ganska många som följdes idag <3 JagLudde, JanetteZorro, MarieOfeigur och Trollfax som handhäst, LindaJasmir :) Det var mysigt, mysigt :) Sen planterade vi Maries och Jörgens lilla träd som vi alla gav dom igår på grill kvällen - ett körsbärsträd <3 Hoppas det kommer att må bra där vi planterade det!

Igår var det en underbar kväll :) Vi började kl 12 på dagen och städade hela Tanne. Vi var ganska många så det gick fort! Gården blev jätte fin när vi tog bort all plast från hagarna och krattade gräsmattan :) BRA JOBBAT! Sen hade vi en liten grillfest (jätte mysigt) Vi lekte lekar sen efter middan - Marie var lekledare och det var riktigt roligt och alla blev nog blöta på köpet ;) Vi pratade och hade trevligt. Jag var hemma 22.30 xD Då satte man på TV och såg resten av ERC

Fairytale ♥

Alexander Rybak - Fairytale
♥ Underbar låt kul att Norge vann ♥

Ice Cream Sundae

Mums visst ser det gott ut? ;)
En äkta choklad bomb!


sense of happiness

6/5 - 2009
Idag  den 6/5 - 09 firar jag och Erik 2 underbara år tillsammans ^^,
Tiden har gått fruktansvärt fort men det har varit underbart <3
Vi ska gå ut och käka ikväll - Blir nog golden bar vi far på!
ÄLSKAR DEJ ERIK <3


Boredom

2/5 - 2009
Det är tråkigt, har inget att göra, vet inte vad jag ska skriva eller göra :O XD
Någon som vill muntra upp mej?!
Aja, jag får iaf tillbaka MIN dator imorgon och den har 80 GIG istället för 10 gig xD Alltid bra att ha! Då kan jag prova på lite olika photoshop och kanske byta upp mej ^^, Aja jag saknar Erik, han är borta hos sin pappa i helgen!

Nä nu så ska jag baka choklad bollar och se film ^^ <3