Allt om Ansiktsmasker


Jag älskar ansiktsmaskar och är alltid på jakt efter en ny härlig mask. Min favorit är helt klart Olive Naturell masken (högst upp till vänster på bilden ovan) Det är en återfuktande kräm mask som gör mig super mjuk.

Olika typer av masker:
- Djurprengörande: Masker av lera djuprengör huden eftersom leran och andra verksamma ingredienser drar ut och suger upp orenheter. Lämpar sig för alla hudtyper med speciellt för fet och acne hud.
- Krämiga: Masker består främst av fett blandat med vatten och fungerar som fuktighetsbevarare och slätar tillfälligt ut rynkor, förbättrar spänsten i huden och stimulerar blodcirkulationen. Lämplig för alla hudtyper men speciellt bra och närande för torr hy.
- Exfolierande: Masker lämpar sig för livlös hy. De har en rensande och sammandragande effekt och innehåller ofta slipmedel som avlägsnar döda hudceller och stimulerar bildandet av nya, friska celler.
- Gelé: Masker av gelé har en flytande konsistens och bildar en tunn hinna när de torkar. Lämpar sig för ung hy eftersom de slipar och rengör hyn när de tvättas bort. Vissa innehåller örtextrakt.
- Olje: Masker är nyttiga för torr hy. Man lägger en varm oljeindränkt duk över ansiktet.
- Peeling: Masker med peeling effekt består av en latexemulsion som bildar en hudliknande hinna när de torkar. Ökar hudens fuktighet, men rengör inte på djupet.
- Uppfriskande: Masker innehåller ingredienser med sammandragande verkan, tex mentol och kamfer som sluter porerna, stimulerar blodcirkulationen och förbättrar spänsten i huden. De tar bara 5-10 minuter.
- Ögon: Masker för området runt ögonen är MYCKET känsligt. Man ska använda maskerna som är mycket milda, förekommer ofta i geléform och stryks på och tas bort mycket försiktigt. Läs noga på förpackningen.

Ansiktsmasker av naturliga produkter.
Man kan använda en rad olika livsmedel, alltifrån socker, honung, ägg och yoghurt till mjöl, havregryn, grönsaker och frukt, antingen var för sig eller blandade med andra ingredienser, beroende på vilka egenskaper de har.
- Torr hy: melon, avokado, sallad, morot, äggula, filmjölk, honung och bananer.
- Fet hy: vispad äggvita (stramar upp huden), yoghurt, citron, havremjöl, gurka, persilja, riven mandel och jäst.

Det finns en massa recept om ni googlar på egengjorda ansiktsmasker och under mina kategori Ansikts Vård finns det några riktigt bra som jag brukar använda mig av.

Hur lägger man en ansiktsmask på bästa sätt?
Välj den mask som lämpar sig för din hy och passar dina önskemål.

1. Jag rekommenderar att du bind upp håret, sen tvätta ansiktet noga.
2. Badda försiktigt med en bomullstuss med ansiktsvatten.
3. Lägg försiktigt på masken så jämnt som möjligt över ansiktet och halsen men undvik områdena kring ögonen och läpparna.
4. Lägg dig ned med ögonen täckta av bomullstussar med hamamelis vatten (eller något annat lugnande så som gurka eller te)
5. Dra loss masken eller skölj av med ljummet vatten efter att masken suttit så länge som den ska. Torka med en handduk.
6. Slut porerna med hjälp av ett milt ansiktsvatten och smörj in huden med en fuktkräm.
(Har du fet hy så använder du en fettfri fuktkräm.)

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att fråga ^^,
För några tips på egna ansiktsmasker och mer info besök DEN HÄR sidan.
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Becka[fotoblogg]                       | http://photos-by-becka.fotoblogg.nu | 2012-03-07 | 12:31:52 |

Älskar också ansiktsmasker :D riktigt bra tips!





»
»
»