Irene Huss

Pic
Det får bli ett gemensamt inlägg om Irene Huss filmerna. Jag har nämligen sett igenom dom (inte första gången) men jag har bara glömt och skriva om dom för er! Det finns 12 filmer och jag hoppas på fler. Men istället för att ni ska få 12 olika inlägg så gör jag ett lite längre ^^, De kommer i ordning första till sista.

Tatuerad torso - 2007
Handling: På en strand i Göteborg hittas delar av en styckad manskropp. Det enda som finns att gå på, är en tatuering på torson. Irene Huss hittar ett liknande tidigare fall som tar henne till Köpenhamn, där hon också tvingas att leta efter en väninnas dotter som försvunnit. Likfyndet blir upptakten på fler otäcka mord som leder Irene in i Köpenahamns undre värld.

Min kommentar: Väldigt spännande och många händelser som håller storyn igång hela tiden. Bra start på en lång filmserie.
♥♥♥♥♥/5

Den krossade tanghästen - 2007
Handling: Den välbärgade Richard von Knecht faller från en balkong och landar på en taxi på gatan. Det enda ögonvittnet är hans egen fru som lamslås av skräck. När kriminalinspektör Irene Huss kommer till platsen visar det sig snart att det som såg ut som ett tragiskt självmord i själva verket är ett brutalt mord på en av Göteborgs rikaste män. Spåren leder Irene Huss in i en farlig värld av kriminella mc-gäng, droghandlare och utpressare.

Min kommentar: Spännande tillfångataganden men annars är filmen rätt lam.
♥♥/5

Nattrond - 2008
Handling: Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset. Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro - syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting. Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap.

Min kommentar: Lite enformig och förutsägbar i vissa delar men helt klart spännande när det är upplösningen!
♥♥♥/5

Glasdjävulen - 2008
Handling: I ett litet samhälle nära Göteborg hittas tre medlemmar i en prästfamilj brutalt mördade. Väggarna är täckta av upp-och-nedvända pentagram – symbolen för djävulens ansikte – som målats dit med offrens blod. Kriminalinspektör Irene Huss drar snabbt paralleller till ett tidigare fall där en präst mördades. Även i det fallet fanns det satanistiska kopplingar. Men ju djupare Irene Huss gräver i fallet desto mer övertygad blir hon om att kyrkans män inte alltid är så gudfruktiga som de borde vara.

Min kommentar: Spännande med rätt ovanlig typ av handling och morden är spännande och leder åt ett helt annat håll än vad man väntar sig.
♥♥♥♥/5

Eldsdansen - 2008
Handling: Göteborg drabbas av serie anlagda bränder. Kriminalinspektör Irene Huss börjar utreda en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Samtidigt tvingas hon utreda ett knivmord på en gammal dam ute i skärgården, ett fall som till en början inte verkar ha något som helst samband med mordbränderna. Men när Irene gräver djupare i mordfallet upptäcker hon saker som avslöjar gamla sedan länge glömda hemligheter.

Min kommentar: Lite virrig och mycket fram och tillbaka. Den är även en av de segare filmer i den här serien.
♥♥/5

Guldkalven - 2008
Handling: En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett flermiljonföretag som sedan gick i konkurs. Strax därefter hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna är ännu i livet, men lever under ständiga hot. Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Utredningen leder Irene Huss till en för henne okänd värld av dyra lyxbilar och magnifika villor på exklusiva adresser där den ryska kaviaren är vardagsmat och champagnen är äkta, dyr och ständigt flödande.

Min kommentar: Rika lurendrejare som har en stor hemlighet är väll väldigt vanligt och den här blir lite för seg men skådisarna är väldigt bra och spänningen ökar från mitten.
♥♥♥/5

Den som vakar i mörkret - 2011
Handling: Två pojkscouter hittar en grav med en död kvinnokropp i på ett ödsligt fält. När Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet hittas fler gravar med döda kvinnokroppar tillsammans med ett personligt föremål. En seriemördare är i farten och polisen hittar inte någon koppling mellan offren, utom att de är medelålders kvinnor. Samtidigt känner sig Irene förföljd.

Min kommentar: Många överfall men i den här filmen ser man mest bara poliserna och inte så mycket runt om som man brukar. Dock är handlingen spännande och riktigt bra.
♥♥♥♥♥/5

Det lömska nätet - 2011
Handling: Ett vittne ser hur en flicka blir överfallen och indragen i en skåpbil. Trots stora resurser hittas flickan mördad, grovt sexuellt utnyttjad. Irene Huss leder utredningen, men det finns små spår att gå efter, tills ytterligare en flicka mördas på samma grova sätt. Då inser Irene att de har att göra med en mycket farlig brottsling att göra.

Min kommentar: Liknande handlingar har man sett tusen gånger men den är riktigt bra och spännande.
♥♥♥♥♥/5

En man med litet ansikte - 2011
Handling: En pensionerad manlig polis går över en gata, men blir då påkörd. En polisbil tar upp jakten men man hittar vare sig bilen eller förövarna. När man till slut hittar bilen är den utbränd, och på platsen hittar man även en död flicka, mördad. Irene Huss polisteam utreder fallet som blir svårlöst, då man inte hittar flickans identitet. Och hur hör egentligen fallen ihop?

Min kommentar: Riktigt bra och sånna här fall och brott är riktigt skakande då de verkligen händer i verkligheten..
♥♥♥♥/5

Tystnadens cirkel
- 2011
Handling: En ung man hittas död, dumpad i en container. Kroppen är naken, blodig och sönderslagen. Obduktionen visar att offret har GHB i kroppen och har fått utstå piskrapp, skärsår och brännmärken. Allt tyder på att han har blivit kidnappad och utsatt för sexuella övergrepp och tortyr. Det verkar röra sig om en organiserad liga som gjort detta tidigare, det här är bara första gången offret har dött. Spåren leder till en nattklubb som Irenes dotter Jenny och hennes kompis besöker, ovetande om faran. Irene Huss och hennes kollegor får problem med utredningen när de som blir utsatta inte anmäler brotten på grund av skamkänslor, och av rädsla för att någon ska få reda på vad som hänt.

Min kommentar:
Många mystiska personer som alla är en tänkbar förövare, spänningen hålls uppe och den är ganska oförutsägbar och det gillar jag.
♥♥♥♥♥/5

I skydd av skuggorna - 2011
Handling: En man hittas avrättad i hamnen. Irene Huss och hennes team sätts på fallet och allt pekar på en uppgörelse i den undre världen. Men så småningom inser Irene att fallet har en personlig koppling. Efter ett bombdåd är hon plötsligt indragen i en utpressningshärva där ingen går säker - allra minst hennes familj. Polis och åklagare står maktlösa mot de kriminella gängen och Irene blir till slut tvungen att ta saken i egna händer...

Min kommentar: Spänning båda i hennes privata och arbetsliv som gör så att filmen har en följsam och bra storry.
♥♥♥♥/5

Jagat vittne - 2011
Handling: En ung vacker kvinna hittas död i Göta Älv och på fingret bär hon en briljantförsedd vigselring som tillhör någon annan. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor sätts på fallet och får direkt problem. Obduktionen visar att dödsorsaken inte är drunkning utan en skallskada. Vem är hon? Hon är inte saknad, ingen kan identifiera henne, ingen vet någonting. Samtidigt i ett nedgånget barackområde sitter en misshandlad man och ruvar på en fruktansvärd hemlighet...

Min kommentar: Nja den här är lite seg jämfört med dom andra då den blir lite jobbig.
♥♥♥/5

Ni får ursäkta mina halvdåliga kommentarer då de är ganska lika för alla filmerna men dom har sin röda tråd och följs väldigt bra ihop båda hennes privatliv och arbete. Irene Huss filmer är baserade på Helene Turstens romaner men de tre sista filmerna är fristående (inte av böcker)
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»