Harry Potter





Jag hade ju lovat att jag skulle skriva lite kort om alla HP böcker när jag läst ut sjuan som nu var ett tag sen så jag beklagar för den långa tiden och eftersom jag tror att alla här vet nog vad HP är har läst eller sett men förklaringarna blir kanske inte så bra eftersom den är så många så jag gör dom inte så noga=) och om det är nån ni inte har läst ska ni nog inte läsa dom recensionerna böckerna efter=D






Harry Potter och de visses sten:
Harry bor hos sin moster och morbror som hatar honom efter som han föräldrar dött och han får bo i ett skrymsle under trappan men en dag kommer en massa brev hem till dom med ugglor och det visar sig att Harry är en trollkar och ska börja på skolan Hogwarts, skola för trollkarar och häxor. Och det visar sig att Harry är pojken som överlevde, den ondaste trollkarar av alla, Lord Voldemort, försöker döda honom. Han får två kompisar Ron och Hermione och dom får höra om en sten som finns på skolan, de visses sten, som gör att man aldrig dör och dom tar det som deras uppdrag att inte se till att Lord Voldemort får den.

Harry Potter och den hemliga kamaren:
Harry går sitt andra år på Hogwarts och det går ett rykte om att den hemliga kammaren är öppen igen. I den bor ett monster som dödar alla mugglar föda (icke äkta trollkarar, inte renbloiga) om man tittar den i ögonen och många tror att det är Harry för att han kan tala ormspräket som oftast bara onda trollkarar gör.

Harry Potter och fången från askaban:
När Harry ska börja sitt tredje år får han veta att en ond trollkar har flytt från askaban (ett fängelse) det har ingen lyckas med förr. och alla tror han är ute efter Harry eftersom han var hans föräldrars kompis som förråde dom, eller?

Harry Potter och den flammande bägaren:
Det här året blir den en tävling på Hogwarts med tre andra skolor. Man har en representant från varje skola som har blivit utvald av den flammande bägaren och man måste vara över sjutton år. Men när Harrys namn dyker upp i bägaren har han ingen aning om vem som har lagt ner hans namn och måste tävla med sitt liv som insatts.

Harry Potter och fenixorden:
I år har dom fått en ny lärare i försvar i svartkonster som är från trollkars ministeriet och hon tar över skolan mer och mer. Och för att försvara sig mot Lord Voldemort gör några elev en egen grupp med Harry som sin lärare "dumbledores Arme"

Harry Potter och halvblodsprinsen:
I år får Harry börja ha egna lektioner med Dumbledore han får se in i gamla minnen och får veta att Lord Voldemort har horrokruxer som håller honom i livet. De försöker även klura ut Voldemorts plan och gömställen.

Harry Potter och dödsrelikerna:
Efter att Dumbledore har dött måste Harry leta upp horrokruxerna och förstöra dom på egen hand. Dumbledore har inte gett några speciellt anvisningar utan ändas några få ledtrådar som dyker upp efter vägen. Ron och Hermione följer såklart med på den farliga vägen och det gäller att hålla ihop vänskapen som visar sig vara svårare än vanligt.

Det här är en kort sammanfattning på alla böckerna och jag kan läsa böckerna och se filmerna hur många gånger som helst XD Det är så grymt roligt att det finns såna böcker och filmer!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»