CV & PB

Japp nu sitter jag och gör mitt jobb CV och mitt PB (Personliga brev) det är riktigt drygt att göra men förhoppningsvis lönar det sig. Tycker annars att det blir riktigt bra men vet inte om jag har fått med allt som man behöver men vad har man annars arbetsförmedlingen till för ;) Det blir säkert bra till slut det här också!


#28


vecka 48


Dagens Outfit

Nu kör vi en dagens Outfit igen, det var ett bra tag sen sist som jag orkade fota mig. Jag köpte nya kläder förra veckan och dom är redan mina favoriter speciellt de super mjuka leggingsen från H&M.
Rött läppstift och sotade ögon är sminkningen jag har till!

Leggings & Tröjja H&M
Midjeskärpet är mammas gammla!


1a Advent

Japp nu är det första advent som gäller ;)
Vi har inte hunnit pynta nått här hos Sara så det får bli en gammal bild! (A)


Liten Glitter korg

Fler bilder kommer sen när jag orkar (A) ^^


Choklad bollar ♥

Här kommer ett helt magiskt recept på chokladbollar som smakar som sådana där Delicato-bollar i blå förpackning. Använder man glutenfria havregryn så är de dessutom helsäkra för glutenallergiker också, kan det bli bättre om man ska bjuda hem massa olika folk? :'D Smaken är densamma så det fungerar med både vanliga och gluten havregryn!

Du behöver;
3 dl havregryn
100 gr rumsvarmt smör
0,7dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
1 msk grädde
Kokos
(smält choklad)

Gör så här;
Mixa havregrynen till ett mjöl, jag gör det i vår mixer. Vispa sedan smör och socker med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker och kakao under vispning. Häll i hälften av havremjölet, sedan drygt en msk grädde innan du har i resten av havremjölet. Låt smeten stå kall en stund innan du formar bollar i valfri storlek. Extra mumsigt är det att smälta mörk choklad och försiktigt doppa bollarna innan du rollar dom i kokos. Mums, mums, mums :'D


Vårdande Till Budgetpris

Depend har en hel serie med vårdanade produkter till ett väldigt bra och billigt pris.

Dessa kan du hitta:
Nr 79 Skyddande Baslack
Som det låter är det ett baslack. Det skyddar och förhindrar missfärgningar, gör så att nagellacket fäster bättre och sitter längre.

Nr 80 Quick & Shine Topplack
Mega shine topplack ger en otrolig glans och slutfinish. Torkar supersnabbt och skyddar och förlänger varaktigheten på din manikyr.

Nr 177 Nagel- & nagelbandsrengöring
Depend Nagel- & nagelbandsrengöring är den viktigaste produkten för att uppnå en god nagelkvalité. Tar effektivt bort döda hudceller i området kring nagelbanden.Detta ökar syretillförseln som därmed påskyndar nageltillväxten och förbättrar dess kvalité.

Nr 178 Myrraolja
Depend Myrra olja ger intensiv vård till naglar som är torra, flisar sig, lätt spricker eller är mjuka. Berikad med mandelolja och E-vitamin. Återuppbygger och ger näring till nageln. Verkar fuktgivande, stärkande och gör så att nageln växer snabbare.

Nr 179 Nagelbandscreme
Depend Nagelbandscreme mjukar upp och ger näring och fuktighet åt nagelbanden. Cremen är berikad med aloevera och allantoin. Vårdar och påskyndar uppbygnaden av spruckna, torra eller skadade nagelband.

Nr 180 Stärkande Nagelserum
Intensivt återuppbyggande kurbehandling för torra, flisiga och spruckna naglar.
Depend Stärkande Nagelserum är speciellt framtagen för Dig som har torra och flisiga naglar. Fuktbalanserar och går in i nageln och hjälper till att binda samman nagelplattorna så att nageln kan växa sig stark och flexibel igen.
Berikad med D-panthenol och C-vitamin.

Nr 181 Powerflex Nagelstärkare
Powerflex nagelstärkare skyddar och bygger upp Din nagel och verkar omedelbart. Förhindrar att nageln knäcks, flisas eller skadas. Berikad med kalcium och vitamin B5. Perfekt för Dig som är mycket i vatten då Powerflex Nagelstärkare förhindrar att vatten tränger in i nageln och gör den mjuk

Nr 182 Allround lack
Depend Allround lack. Stärkare, baslack, topplack – ”allt i ett”-lack
Unik formula med en speciell sammansättning som ger alla dessa fördelar. Aminosyror tillsammans med olika plaster bygger upp, stärker och skyddar den naturliga nagelstrukturen.

Nr 183 Beauty lack
Depend Beauty lack återger naturlig skönhet och perfekt ytfinish. Violetta pigment och microfibrer kamouflerar och reducerar gulmissfärgningar samt jämnar ut ojämnheter i nagelytan.

Källa depends hemsida

#27



NOTD: Golden Sparkle

Körde en enkel variant den här veckan ^^ Golden nails ;)


vecka 47


Edward & Bella




Besviken


Jag känner mig verkligen besviken på en person. Har varit det i flera veckor nu. Man tror att man känner folk men sen visar det sig att det är en helt fel uppfattning tyvärr.. Måste bara få skriva av mig lite!! Det är inte meningen att ni ska förstå utan det är bara ord från mig till er som orkar läsa xD Man vet inte vad man ska göra för att göra allt bra igen. Vi hade alltid så roligt och sen nu har man inte hört eller fått nått svar på flera veckor då man har försökt kontakta! Känns verkligen inte roligt då man hade massa planer som personen var med i och vi skulle hitta på en hel massa roligt som vi alltid brukar göra men det kanske är slut med det nu då. Du har hittat annat att syssla med och skiter i mig. Men det är jag ganska van vid så det kan jag väll ta men det betyder inte att jag inte blir sårad och undrar vad som är fel.. Du kanske möjligen läser detta men det kommer nog göra desamma! :(


#26


NYHETER i väskan

Japp nu har jag utökat min kameraväska lite till med ett nytt objektiv som jag är supernöjd med. Jag har köpt ett Canon EF 50mm II som är ljusstarkt och lätt som kommer att passa perfekt nu när jag ska börja fota mycket porträtt m.m. Jag har även köpt en Canon multifotoskrivare :) Så nu blir det att skriva ut massa bilder så att jag kan börja inreda med mkt egna fotografier! Pyssel väntar och kommer härläst med både scrapbooking och tavlor ^^,

Egen bild på objektivet kommer snart ^^, Mer info finns i kategorin kameraväska!


                                                                                      Pic


The Deathly Hallows

Harry Potter and The Deathy Hollows Part 1

Otroligt vad bra dessa filmer är! Dom är så lika böckerna att man får gåshud! Måste lägga mig och läsa om alla 7 igen innan juli då sista delen kommer på bio! Älskar dessa böcker/filmer rakt igenom!

Del ett börjar när Harry, Ron och Hermione, ger sig av på ett riskabelt uppdrag för att försöka hitta och förgöra hemligheten till Voldemorts odödlighet och onska – Horcruxes. Alldeles ensamma, utan vägledning av deras lärare eller beskydd från professor Dumledore, måste de tre vännerna lita på varandra mer än någonsin förut. Men det finns mörka krafter bland dem som hotar att sära på dem.

Under tiden har trollkarlsvärlden blivit en farlig plats för alla fiender till The Dark Lord. Det fruktade kriget har startat och Voldemorts Dödsätare tar kontroll över Magiminiteriet och till och med Hogwarts, och de terroriserar och arresterar alla som sätter sig upp mot dem. Men det är en person de fortfarande letar efter och det är den mest värdefulla för Voldemort: Harry Potter. Den utvalde har blivit den jagade när Dödsätarna letar efter Harry för att ta honom till Voldemort… levande.

Harrys enda hopp är att finna Horcruxes innan Voldemort hittar honom. Men när han letar efter ledtrådar upptäcker han en gammal och nästan glömd sägen – legenden om Dödsrelikerna. Och om legenden visar sig vara sann, kan den ge Voldemort den ultimata makten som han så gärna vill ha.

Harry är dock omedveten om att hans öde redan har bestämts av hans förflutna, på den ödesdigra dagen när han blev pojken som överlevde. Harry är inte längre en liten pojke, och han närmar sig den uppgift som han blivit förberedd för ända sedan han satte ned fötterna på Hogwarts för första gången – den ultimata fighten mot Voldemort.


Trailer del 1
Trailer del 2


#25


Maraton

Haha japp nu har jag, Erik och Eddie (eriks systerson) haft nedräknings Harry Potter maraton sen i lördags då vi ser en film per kväll tills på fredag då vi ska se 7an på bio ^^, En verkligt efterlängtad film måste jag säga med stora förväntningar då boken är så bra och man lever sig verkligen in i alla farliga uppdrag och hemska öden! Man sympatiserar verkligen med Snape i boken om dödsrelikerna och det trodde man aldrig att man skulle göra när man ser de övriga i serien! Hoppas verkligen att de får med det i filmen också! (Del 2) (A) Ikväll såg vi den 5e filmen - Harry Potter och fenixorden - och imorgon blir det den 6e - Harry Potter och halvblodsprinsen - Sen är det verkligen den stora dagen då det blir bio och godis kl 18.00 (för att Eddie ska få följa med) och myspys med min älskling då vi ska se del 1 av - Harry Potter och dödsrelikerna -  hoppas verkligen den är lika bra som boken, men det tror jag att den är då alla andr filmerna är väldigt bra gjort och liknar böckerna så mkt det bara går! ^^,


vecka 46


Vård För Vinter Naglar

På vintern blir luften torrare och huden kan bli torrare så jag rekommenderar verkligen varma vantar. Var noga i vinter med att ge dina händer och naglar en rejäl omgång vård och omtanke. Köp lite fetare och fuktigare krämer till händerna och gör det till en vana att smörja regelbundet, detta gäller även hela kroppen. Tänk på nagelbanden också. Smörj in med med särskild kräm. Huden reglerar själv sin vattenhalt inifrån. När dina händer kommer i kontakt med vatten så sköljs hudens naturliga fetter och fuktighetsbevarande ämnen bort. Har du ofta händerna i vatten hinner huden inte återhämta sig. Tvätta därför inte händerna för ofta och smörj in dem efter kontakt med vatten för att undvika torra händer. Tänk på atteEn tvål kan inte skilja mellan fet smuts och hudens egna fett. Den tar med sig båda ner i avloppet. Normalt är händer inte särskilt smutsiga så det brukar räcka med en liten klick mild tvål för att bli ren.

Knyt en vacker rosett

SÅ HÄR KNYTER DU VACKRA ROSETTER
Lägg bandet löst runt paketet för att beräkna hur mycket band du behöver. Om du ska knyta en stor rosett behöver du naturligtvis ett längre band. Vira bandet runt paketet och sträck det så att det blir tight.


Bild 1. Forma ändarna så att det bildar två lika stora öglor, tillräckligt långa för att överlappa varandra.
Bild 2. Korsa den högra öglan över den vänstra öglan.

Bild 3 & 4. Knyt öglan genom att ta den högra öglan under den vänstra öglan. Dra under och genom hålet.

Bild 5. Dra öglan tight
Bild 6. Justera öglorna och ändarna så att du får en bra längd. Klipp bandets ändar diagonalt.

Bilderna är lånade från


vecka 45


Take-Away box

Den här lilla asken passar utmärkt att användas som "favourbox" på bröllop eller fest.

Mallen är från Kaiser Craft och du kan hämta hem den nedan! Den finns i både word doc samt word docx beroende på vilken version du har på Word.

Storleken passar på ett A4-papper men vill du ha den större är det bara att kopiera den.

Mall Take-Away Box docx

Mall Take-Away Box Word doc 

1. Skriv ut mallen och klipp ut den. Klipp längs de heldragna linjerna och biga och vik längs linjerna som är streckade.


2. Vik in "flärparna" och limma med dubbelhäftande tejp


3. Nu är asken klar att dekorera!

Nedan ser du min box. Jag skrev ut mallen på ett mönstrat papper. Dekorerade med vit spets, en ljusblå/vit blomma samt ett ljusblått organzaband. Boxen blev färdig på ett kick.



Använd gärna mallen hur mycket du vill men jag är tacksam om du hänvisar till den här sidan. Lycka till!


Ny kategori...

...SCRAPBOOKING!
Haha ja nu har jag skaffat en ny kategori igen då XD Börjar bli lite många så jag ska väll göra en helrensning snart om jag orkar och se om jag kan slå samman några kategorier till en! Dock så tycker jag att min kategori meny där uppe gör det väldigt enkelt att hitta det man söker och vill kolla på så det kanske får vara så som jag har det ett tag till ^^, Eller vad tycker ni?!

Iaf så har jag börjat hålla på med Scrapbooking nu då killens syster drog med mig på en Scrapbooking träff och jag hittade ett till intesse då det verkligen var super roligt! ^^, Jag har gjort korgar och snart ska jag göra ett litet hus och en låda som jag har tänkt att ha till mitt nagelföretag. Korgarna har jag glitter och mina dekorationer i och huset ska jag ha som ett penselställ och filställ ^^, Det blir super gulligt och jag ska visa bilder snart :) Lådan har jag tänkt ha mina geleer och senare ska jag göra en störra korg utan lock till mina lacker :) Det kommer att bli superfint när mina kunder kommer ;) Har även gjort ett kort som jag har som prislista :)

BILDER KOMMER SNART!


KLAR & DIPLOMERAD!

Japp NU är jag diplomerad Nagel nagelterapeut :) Jag ska gå runt på olika frisörsalonger i Umeå och höra om dom slulle vara intresserad av att ha en nagelteraput tills vi får flytta in i våran lägenhet på Mariehem i februari ^^, Men nu ska jag fortsätta att jobba med att starta mitt företag tills jag hittar nån stanns att hålla på, än så länge har jag bara hunnit göra min hemsida med all info och göra mina flyers som jag ska gå runt och dela ut och sätta upp överallt! Känns verkligen som om det kommer att gå bra!

Så alla i umeå trakten eller ni som har vägarna förbi, boka gärna en tid och kom och fixa era naglar hos mig ;)

MIN NAGEL HEMSIDA


Beautiful ♥


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Soon ;)


Japp snart är jag en diplomerad Nagel nagelterapeft :) På Torsdag har vi slutprov och det känns verkligen som om det kommer gå super! Då blir det att börja jobba med att starta mitt företag, än så länge har jag bara hunnit göra min hemsida med all info och göra mina flyers som jag ska gå runt och dela ut och sätta upp överallt! Känns verkligen som om det kommer att gå bra!

Så alla i umeå trakten eller ni som har vägarna förbi, boka gärna en tid och kom och fixa era naglar hos mig ;)

MIN NAGEL HEMSIDA


Sweet


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


NOTD: Twisted Manikyr


vecka 44