Nagel Sprickor

Fick en förfrågan om att skriva ett inlägg med tips om hur man undviker sprickor i naglarna.♥ Använd en bra nagelbandskräm eller en nagelolja och även en bra handkräm.
♥ Använd alltid nån form av nagellack så gör det att nageln blir lite hårdare och håller bättre än helt nakna naglar.
♥ Använd olje- och acetonfri nagellacksborttagning! De torkar ut nageln och gör den mer skör.
♥ Undvik vatten och kemikalier. Använd alltid diskhandskar när du diskar.
♥ Måla ett stärkande nagellack nångång i veckan.
♥ Ät regelbundet och nyttigt. Finns även många bra vitaminer som hjälper naglar och håret att bli starkare.

Tips: Ha en nagelolja i väskan så kan du smörja då du inte har något  att göra, på raster och på bussen!

Utställning Part 1


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Maria


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Canon EF-S 18-55mm


Hatar datorer!!!! :@

Åhh vad arg jag känner mig.. Igår köpte jag och Erik en ny extern hårddisk på 1tb då vi behövde en större då jag bara har en 500G så den var rätt full med alla mina bilder och filmer m.m. Så min tanke var ju såklart att ha den gammla för alla mina bilder och den nya skulle jag ha ell media så som film och musik. Idag satt jag och förde över alla 200 filmer och ett okänt antal låtar till den nya disken. När det var gjort så raderade jag såklart bort allt som jag förde över från den gammla för att få mer plats till alla mina bilder och det gick ju hur bra som hellst men så nu för kanske 5min sen så dog typ hela den nya hårddisken. Det står att man måste formatera om hela skiten och då försvinner ju ALLT som finns på den som jag har rederat från den förra så jag har ingen chans att få tillbaka det.. ÅHH jag har bara lust att skrika! Men när jag skulle formatera om den så står det sen att det inte går att fotmatera om disken så nu kan man inte ens öppna den.. Fattar inte vad som händer. Dumma Elgiganten som sålde den, känns som att man förlorar allt då man måste börja om på nytt och vissa saker kommer man aldrig att få hem igen och det känns så förbannat irriterande jävla dumt så jag tror jag sliter av mig håret snart. Tur iaf att det inte är mina bilder som är borta så skulle jag nog gråta i några veckor!!

:@ Men vad gör man?! Bara att gilla läget och försöka bli glad igen!! :@


Bild redigering

Nu håller jag på att redigera bilderna som jag tog på utställningen förra lördan! Fler kommer sen!

KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Graffitinails


Ett nytt nagellack från Isadora som ser riktigt häftigt ut! Kostar 69 kr och finns redan i affärerna. Jag köpte två olika, rosa och guld, på Åhlens idag och ska testa det alldeles strax.

1. Applicera ett (vanligt) nagellack i valfri färg, IsaDora har ett brett grundsortiment men har också släppt tre nya lack som är särskilt framtagna för att matchas med Graffiti Nails – 650 Plain White, 651 Silver Sparkles och 652 Gold Sparkles.

2. När basen har torkat skakar du Graffiti Nail Top och applicerar ett tjockt lager över hela nageln. Här kommer verkligen IsaDoras breda pensel till sin rätt, effekten blir snyggast om du kan få till ett jämnt lager i ett enda drag.

3. Graffiti Nail top torkar på några sekunder och krackelerar under tiden i ett snyggt mönster. Vill du ha en matt finish så låter du det vara som det är, annars toppar du med ett högblankt överlack. Prova dig fram, kombinationerna är oändliga.


7 steg till vackra naglar

För att få vackra och bra naglar finns många knep, många av knepen kostar också pengar.. Dessa tips är gratis/billiga!

Använd nagelborste istället för nagelpetare. Nagelborsten skadar inte naglarna och kan rent av stimulera naglarnas tillväxt. Nagelborsten ger nagelbanden ett trevligt utseende utan att skada naglarna.

Använd handskar när du utsätter händerna för allt det som kan orsaka skada, tillexempel då du diskar.

Använd handkräm dagligen. Handkrämen är vattenavvisande och kan på så sätt skydda händer och nagelband mot uttorkning.

Använd inte en grov fil för att fila naglarna. En grov fil kan dra ut flisor ur nageln. När det sker ökar risken för att nageln ska spricka.

Fila åt båda hållen. Filar du bara åt ena hållet finns det en risk för att små sprickor uppstår i nageln. I sprickorna kan vätska, smuts och hushållskemikalier fastna. Detta ökar risken för att nageln ska bli ful, bli skör och brista.

Använd nagelolja. Nagelolja kan användas både morgon och kväll. Nageloljan hjälper till att hålla nagel och nagelband vackra.

Fila inte nageln för rund. Nageln växer på ett sådant sätt att den är som starkast rak i kanten. Blir den för rund kommer den brista när den utsätts för påfrestningar i vardagen.

                                                                                                                    Källa

Arabiskt Fullblod


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Wedding Nail

Insperation!


Marilyn Monroe

Insperation!


Swirl Nail

Insperation!


Bortrest

Ja imorgon åker jag och Erik till Umeå till på fredag!
Vi ska ha lite trevligt, shopping och gå runt och kolla vad intresset är om att ha en nagelterapeft i solongerna runt om i umeå så att jag vet om det är nån ide att gå utbildningen för att bli en diplomerad nagelteknolog ^^, Jag hoppas iaf på att det ser ljust ut då det yrket verkligen skulle vara skit roligt och passa mig väldigt bra!


White Flower

Insperation! Hon ger väldigt bra tips i den här för att få fina och jämna linjer! Toppen!


Jag tävlar om..

..två stycken nagellack från Isadora, ett underlack och ett av de nya graffiti lacken! Jag tävlar hos Sara och HÄR hittar ni tävlingsinlägget :) Hoppas verkligen på det bästa då dom är så snygga ;)

JAG VANN :D :D :D TACK!

2 nagellack från Isadora, 805 Spraycan blue
graffiti lack, och 651 silver sparkles (de du har under graffitilacket).

Bilden är från Saras blogg! Min vinnst som jag väntar på! ^^,


Fota Hästhuvuden TIPS

När du vill fånga det rätta ögonblicket på ditt häst så tycker jag att endast hästhuvudet är enormt vackert. Tänk ett porträtt med öronen helt fram och en nyfiken och fin häst med glomten i ögat! Det är drömmen!

Det du ska tänka på när du fotar;
♥ Locka till dig hästens hela uppmärksamhet genom att kanske ha med lite havre i en hink eller liknande.
♥ Jag tycker att det blir snyggast om man har med huvudet och en del av kroppen (se bilder nedan) så att man klipper av just ovanför benen börjar (slutet på bogen)
♥ Rikta skärpan på ögonen så att utgångspunkten är där då det är det näst intill viktigaste på bilden.
♥ Tänk på att solen ska hälst inte vara rakt på hästen då djur också kisar i starkt solljus och bilderna bli för ljusa. Är det en solig dag så stå heldre i skuggan när du fotar.

                 Några Lyckade hästporträtt;


Självporträtt


Helt Renoverad

Ja om ni klickar på F5 så ska ni få se min stora renovering som jag har jobbat på i helgen. Jag är super nöjd med min förändring och allt är omgjort så det är jätte roligt ^^ Hoppas ni tycker om min renovering :)


Purple White Flower

Insperation!


Dagens Outfit


Shorts, Linne & Strumpbyxor H&M


Förändringar

Som ni säkert vet så har det varit lite förändringar på bloggen med många nya kategorier och jag har flyttat runt dom lite! Så titta gärna in i de nya kategorierna då de kommer att uppdateras på nu en tid så att det händer nått där! Tycker ni att en kategori saknas? Nått ni saknar i min blogg? Säg till isåfall så kanske det kommer senare!


Outfits

Jag kan ju säga redan nu att under den här kategorin kommer inte mkt att hända :P Lägger upp lite då och då när jag känner att jag ens orkar plåta mig själv för att få med kläderna :P Haha jag tycker det är jätte jobbigt att rigga upp kameran för det :P Men ibland händer det när jag känner att jag vill dela med mig lite extra! Men klaga inte då ni är varnade och jag har inte alls så mkt kläder så jag har inte mkt att visa heller. Jag är fattig just nu ;) Men det kommer lite dagens sminkningar också i den här kategorin ^^,

KRAM PÅ ER ALLA ^^,


Pink & Black

Insperation!


Violette

Insperation!


Zebra Topp

Insperation!


Elegant

Insperation!


Wild Flower

Insperation!


Nail Art ♥

Insperations Bomb!


NOTD: Pink & Silver


Wanted

Funderar starkt på att beställa lite saker. Jag vill verkligen ha den där tunikan/Linnet längst till vänster!

Allt kommer från; Allsaints


Foto uppdrag

Blä för att vara uppe nu, somnade tyå halv 4 och ska upp nu. Känner mig som en kratta men ska väll stiga upp och tvätta ansiktet och sminka mig lite och sen fika så känns det säkert bättre. Kl halv 9 så kommer hon och hämtar mig så ska jag följa med på hundutställning för att fotografera hennes jämthund Tuff så jag hoppas att vädret håller i sig då det är väldigt grått och trist tyvärr så jag hoppas verkligen att bilderna blir bra iaf så att man kan skramla ihop lite pengar den här månaden iaf XD Hoppas att ni alla ligger och sover och att ni får en bra dag!


Big Momma´s House 2

Den här är nästan bättre än ettan men bara nästan ^^,

FBI agent Malcolm Turner, mästaren på förklädnad, är tillbaka under täckmantel som den korpulenta "Big Momma." För att undgå en katastrof för nationell säkerhet blir Big Momma hyshållerska i den misstänktes hushåll och fattar tycke för de tre barnen i den dysfunktionella familjen.


Big Mommas House

Man kan inte sluta skratta åt deras dumma planer skämt ^^, Tänkt vilken nanny ;)

FBI-agenten Malcolm Turner är tuff, smart och en mästare på förklädnader. Han får i uppdrag att skydda en ensamstående mamma, Sherry, och hennes son från en förrymd fånge. För att dölja sin identitet tvingas Malcolm klä ut sig till den stora vresiga sydstatsdamen Big Momma. Som om saker inte vore nog komplicerade blir Malcolm dessutom förälskad i Sherry. Malcolm/Big Momma måste nu komma ett sätt att både fånga sin man - och snärja sin kvinna.


Balsam Metoden

Jag har nu kört på balsam metoden några månader och jag tycker det fungerar toppen för mitt hår!
Jag kör med olika Nivea produkter! glöm inte att en bra och fet hårinpackningen är viktig i detta!

Balsammetoden innebär att man tvättar håret enbart med ett godkänt balsam, och slutar använda uttorkande schampon. Ett litet fåtal kan behöva tvätta håret med ett milt, SLS-fritt schampo då och då, för att få bort avlagringar i håret, men vinsterna är flera än så: Håret blir friskare, blankare och starkare, och får ofta mer volym utan att bli risigt och torrt. Har man rakt hår, så brukar man också lättare få tovor i håret  men med balsammetoden blir tovorna ett minne blott!

Om du är som jag och vill ha lockar i ditt hår så rekomenderar jag detta,
men fungerar såklart väldigt bra för de som vill ha rakt hår.

Med balsammetoden kan man hjälpa fram de lockar som finns naturligt i håret, bland annat genom att det blir mer återfuktat och starkt, så det orkar locka sig, men också genom att t.ex. ha i stylingprodukter, använda lagom tunga/lätta balsam, låta bli att borsta/kamma det, ploppa, trattföna, självtorka utan att röra vid håret, osv. Om du struntar i alla dessa extrametoder för att få fram lockarna, och istället t.ex. kammar ut det försiktigt medan det är fuktigt, torkar det i en vanlig handduksturban eller i en tofs/fläta, och/eller har i tyngre vårdande produkter som t.ex. olja och inpackningar, så kommer du inte att få mer lockar än du har nu. men förmodligen jämnare, finare och mindre frissiga sådana!

Vill du läsa mer om Balsammetoden och se om det är nått för dig?              KLICKA HÄR


Today

Idag är det toppenväder med sol och klarblå himmel men det är inte så varmt i luften :S Det har tyvärr börjat bli riktigt kallt på kvällarna och det känns verkigen tråkigt att hösten redan är här och vintern närmar sig med big fot steg.. Hatar vintern det är bara så!! XD Idag ska jag gå till arbetsförmedligen igen och se om vi skulle ha det där mötet som inte blev av då han hade semester tydligen.. Inte så bra koll men aja. Nu ska jag gå ^^
Ha en toppen dag!


Bildens Djup TIPS


Det här är en otroligt rolig och nyttig lek som en vän fick lära sig på sin fotolektion och sen lärde mig ^^ Det är otroligt roligt att kolla på nån som gör det men jag råder er intresserade att prova ^^ Jag lärde mig väldigt mkt!

Hur kan du skapa djup i din landskapsbild? Prova lite olika sätt. Placera objekt så att de överlappar varandra. Komponera bilden med förgrund, mellanplan och bakgrund. Prova att placera horisonten på olika ställen i bilden. Hur förändras djupet? Prova att sitta, ligga och stå på knä när du fotograferar och även stå lite högre upp på en sten eller liknande när du tar bilden för att se skildnaden och hur du bäst tar fram djupet i bilden som du vill ha!


Wanted


Allt kommer från; Allsaints


Porträtt TIPSAtt tänka på under fotografering;
♠ Fotografera porträttet i motljus eller halvt motljus. För att tvinga modellen att stå med solen i ögonen är inte alls kul. Sen blir bilderna platta om man fotar i direkt solljus.
♠ Glöm inte att ha med händerna när du tar porträtt. Händerna är bland det viktigaste kroppsdel vi har och kan tillföra ganska mycket i ett porträtt. Du kan såklart variera lite med enbart ansikte också!
♠ Beskär inte i lederna på personen. Kapa hellre armen mitt på.
♠ Kör med både hel och halv borträtt (hela modellen och enbart ansiktet)
♠ Tänk efter vad du vill med din modell, ska han/hon se glad och lycklig ut eller ska ni fotografera nått tema?

Några bra porträtt bilder;


Produktfoto TIPS

 
När man fotograferar produkter av alla dess slag som man vill få tex helvit bakgrund. Man behöver inte alltid ett dyrt fototält utan gör som jag gjorde. Jag gick till vårat tryckeri och köpte ett jätte stor vitt (tjockt) pappers ark och det fungerar super bra. Dock ska jag även köpa till ett fototält när jag får ihop lite pengar så att jag har ett!


Att tänka på när ni fotar;
• Tänk på var du har ljuset och skuggan så att du kan placera föremålet så att det blir en neutral bakgrund utan skuggor. Vill du ha med skuggor är det såklart helt ok. Det är snyggt ibland med en naturlig skugga.
• Hur du placerar produkten så att tex texten är läsbar.
• Du kan alltid redigera till bilderna sen i ett bildprogram om du har lite dåligt ljus i rummet.
• Vill du ha en snygg spegling så använd en glasskiva med ett vitt papper under (även om du har ett fototält)
• ha ett lågt ISO tal då det lätt blir brusigt!
• Tänk på att fotografera i många olika vinlar och ändra form på produkterna, jag brukar ligga på golvet och snurra för att få en bra bild då det blir snyggare med nedifrån än uppifrån (fotar sakerna på golvet)Rörliga Objekt TIPS


Det här är en otroligt rolig och nyttig lek som en vän fick lära sig på sin fotolektion och sen lärde mig ^^, Det här är ett väldigt bra sätt att lära sig sin kamera! Det är grunden för en bra fotograf, speciellt om du är intresserad av djur/häst fotografering är det här en viktig del att lyckas men även i all annan fotografering!

Ta med dig en kompis som assisten och låt han/hon röra ett föremål sakta fram och tillbaka. Försök då följa med i förelserna med kameran och få den att fokusera på den saken. Prova olika fokuserings metoder som din kamera har och se hur de fungerar. Notera dock vilken du använder för varje foto så att du vet och kan se skilldad. Prova också lite olika slutartider för att sen se skilldaden där också. När får du frysning i rörelsen? När får du en rörelseoskärpa? Prova lite allt möjligt med olika föremål stora som små!


Wanted ♥


Allt kommer från; Allsaints


Favoriter ♥


mina allra bästa skor just nu ^^ De passar till det mesta och är hur sköna som hellst att gå i även en hel dag på stan, det är bara för bra för att vara sant då dom skriker mig ^^,
VAD TYCKER NI OM DOM? ^^


Designare?!

Haha jag gjorde den här för skoj ^^, Men jag skulle köpra dessa skor om dom fanns ;)
Kolla även slummässigt på hur alla gjort sina akor. rikigt fina!
Så ni får gärna rösta på den HÄR
Mina designade sko på NELLY.COM 

 

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Eller den här:
Mina designade sko på NELLY.COM
Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Allmänna fototips

   

◘ Stäng av LCD-skärmen när du inte behöver den. Den äter upp dina batterier.
◘ Varför inte köpa två mindre minneskort istället för ett stort, olyckan är lätt framme så det är en ren säkerhet!
◘ Formatera alltid minneskortet i kameran, inte i din dator.
◘ Köp aldrig det första stativet du tittar på för då måste du nog köpa två. Du kommer inte bli nöjd med det där billiga första. Lägg på ett par hundralappar till istället direkt så kanske du får ett stativ som du är nöjd med vid första köpet. Det billiga kommer inte att göra dig nöjd.
◘ Fota inte blommor från ovan, gå ned på knä istället eller lägg dig ned. Detsamma gäller för barn och husdjur.
◘ En liten blomspruta är en bra sak att ha i fotoväskan. Varför inte fejka lite morgondagg på den där vackra blomman du just har hittat. Effektfullt och snyggt blir det!
◘ Att ha med sig en bit enfärgat tyg för att lägga upp som tillfällig bakgrund, kan också vara en god ide om man fotar makro, alltid bra att ha i kameraväskan.
◘ Fota landskap i gryning och skymning ger bästa resultatet.
◘ Kör med självutlösare när du fotar landskap om du inte har trådutlösare, gärna stativ också.
◘ Om du fotar ett grupporträtt kan det vara omöjligt att få alla att hålla ögonen öppna samtidigt, det är alltid någon som blundar. Ett tips kan vara att säga åt alla att stänga ögonen. Sen säger du till dem att öppna dem, vänta två sekunder (de flesta blinkar till det första de gör när de öppnar ögonen) och tryck sedan på avtryckaren.
◘ Om du fotar sport- kör med 1/500 slutartid eller snabbare.

                                                                                                              Lycka till
                                                                                                             //Therese.BKAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


FOTOGRAFERAD?!

                                         VILL DU BLI FOTOGRAFERAD AV MIG?!
Söker du en fotograf i Västerbotten? Då har du hittat rätt! Jag kan erbjuda dig fina bilder till billiga priser. Jag kan gärna resa runt om i västerbotten för att fotografera dig även till angränsande län. Evt resersättning kan vi diskutera. Exempel på tjänster jag erbjuder.

- Bröllopsfoto
- Porträttfoto
- Hästar/Djurfoto
- Barnfoto
- Familjefoto
- Student/Balfoto
- Produktfoto
- Hem & Inrednings foto

För mer information, bildexempel och priser surfar du vidare till min webbsida: http://tezzilicious.weebly.com

Jag älskar att arbeta med färger, former och känslor. Det är viktigt för mig att bilden inte bara är bra utan perfekt. En perfekt bild förmedlar något och det är det jag strävar efter att uppnå under alla mina fotograferingar. Varesig det är Bröllop, porträtt eller hästar.

Jag är rätt så ny i porträtt fotografering då jag inte har haft så många att träna på. Men jag kan garantera att ni kommer att bli väldigt nöjda med era bilder som ni köper av mig. Jag har fått väldigt bra kritik när jag har varit och fotografera över min noggranhet och mitt kreativa och trevliga sätt.

Jag utför dom flesta fotografeingsuppdragen, men det som ligger mig varmast om hjärtat är bröllop. Jag älskar de lyckliga, kärleksfulla ögonblick i livet som bara måste förevigas med hjälp av kameran. Om ni vill veta mer om mig och vad jag gör så kan ni läsa min blogg.

Jag lämnar alltid "nöjd kundgaranti" på mina fotograferingar. Du betalar endast för de bilder du själv är nöjd med!

Eventuell resersättning kan vi diskutera tillsammans!


Go Morron


Igår kväll gjorde jag lite nya förändringar i min kameraväska då jag köpt lite nya prylar och tagit lite nya bilder på min kameraväska m.m. Kolla gärna in det nya i den ^^,

Idag ska jag nog bara ligga och slö redigera lite bilder och se nån film. Ska nog gå ut och gå också en stund då det är så enormt fin väder ute men jag är så trött.. Blir nog ett nytt fototips senare idag som jag fixade till igår kväll också. Men jag väntar lite med det än så länge ;)


Butterfly


Privero

Jag var ju och fotograferade Maja och hennes sötnos i torsdag!


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


dagens äventyr

Den här bjuder jag på idag xD Jag har inte ridit på ett halvår så ni får ta hänsyn till mina fina kläder och sitts då det inte var tänkt att jag skulle rida utan bara fota men helt plötsligt sitter man där i sadeln iaf!

Men jag saknar det otroliggt mkt ska ni veta! ^^,

Foto; Maja Partapuoli


Hmm fotosugen


Gud vad fotosugen jag blev men jag är för trött för att orka hitta på nått just nu! Var sugen på att ta bilen och fara utanför stan och fota lite solnedgång men den är väldigt tråkig ikväll än så länge XD Men imorgon kanske jag får fara och fota Maja och hennes sötnos och så kanske man stöter på fler motiv undertiden! Vill ju uppdatera med nya bilder här på bloggen och gärna lite olika, men än så länge är man fast i tråkiga lycksele där det inte händer så mycket i varken hästväg eller annat. Jag är sugen på att fara på tävlingar så som hoppning, trav och dressyr men det är ju så svårt när man är fast här och är lite för fattig för att kunna åka överallt xD

Hoppas verkligen att jag får mina nya saker i övermorgon :)
Jag har ju beställt ett stativ, FLP filter och en trådlös fjärrutlösare till min kamera :D Hurra!


Egna penslar i photoshop

Det är jätte enkelt använd din fantasi, den här guiden har Lina Flodins gjort!


Wackra by CCS

Idag upptäckte jag den nya hår- och hudvårdsserien Wackra på Apoteket. Det är inte bara namnet som är vackert, utan förpackningarna också :)


Hårprodukterna har blå förpackningar, hudprodukterna har röda. Dessutom har parfymerade produkter svart kork, och oparfymerade har vit.

Wackra finns som deodorant, tvål, duschkräm, kroppslotion, handkräm, schampo och balsam.

Jag har inte testat någon av produkterna, men jag är sugen på att skaffa en röd tub som pryder badrumsskåpet. Prisvärda är dom också!

Edward Scissorhands

En underbar film med Johnny Depp i huvudrollen ;) Fin, rolig och sorglig!

En gång i tiden, i ett slott högt upp på en kulle, bodde en uppfinnare vars största uppfinning fick namnet Edward. Trots att Edward hade en oemotståndlig charm, var han inte riktigt perfekt. Uppfinnarens plötsliga död lämnade honom halvfärdig, med skarpa knivar som händer. Edward levde ensam i mörkret till dess en dam tog med honom hem till sin familj. Och där börjar Edward´s fantastiska äventyr i det pastellfärgade land som kallas Suburbia.


Kolfreyja


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Gammalt foto i Photoshop

Jag tycker verkligen det är skit snygg med gamla bilder.

Nevenarien som gjort denna Tutorial!


Fota Travhästar Rätt - TIPS!

                      
                    
                    
                         Nu har jag tänkt att skriva lite tips om hur man enklast fotar travhästar rätt.
                                          och såklart att dem springer "i det rätta steget".

Det jag kan börja med att säga är att Travhästar kommer oftast springandes i en väldigt hög fart och det är såklart svårt att fota dem när dem ser som spänstigast ut och få rätt skärpa samtidigt. Sen vet jag ju också att Nästan alla travtränare samt kuskar vill att hästen ska se ut att springa väldigt fort på bilderna. Då är det ju din uppgift som fotograf att uppfylla de "kraven" som dom ställer.

Ovan så ser du två stycken travhästar, hästen på första bilden springer i "det korrekta steget" den ser spänstig och lätt ut - samt att det ser ut att gå fort, rättare sagt bilden uppfyller standard kreterierna för travhästbilder. Den andra hästen ser ut att nästan gå i tölt vilket ser helt fel ut eftersom det är en travare, samt att bilden är sne. Tipset som jag vill ge er för att fånga ett sådant rätt ögonblick som första bilden är att helt enkelt att fota seriebilder, det är näst inpå omöjligt att ta en enskild bild när dem kommer springande i en så hög fart. Just därför så ställ in kameran på serietagning och tryck av. Då kan jag garantera att du har fått till det "rätta steget" i bilderna. Men kom ihåg att foto i RAW format då det ger bättre bilder!

Det är träning som ger färdighet och inte kameran brukar man ju ofta säga och det håller jag helt med om! Första gången jag var ute och fotade travhästar blev nästan alla 2000bilder som jag fotograferade under 3 dagar jätte dåliga då jag helt hade fel inställningar och inte fotade i raw och inte med bilderier heller så jag var tvungen att radera hela mappen och det var ju lite irriterande kan jag ju säga! Speciellt då vi har trav i Lycksele 1 gång/år så man får ju sällan chansen! Nu ska jag försöka ta mig iväg på trav snart igen och fotografera mer! 
                                                                                                                                      Lycka till
                                                                                                                                      //Therese

ÎvanKAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Vampire Photo

Helt fantastiskt snyggt, den här guiden har Lina Flodins gjort!


Färgdetalj i svartvita bilder

Ett snyggt och enkelt knep som alltid funkar den här guiden har Lina Flodins gjort!


Twilight Text effekt


som jag tidigare har sagt älskar jag att kolla på sånna här guider då dom är helt underbara och man lär sig snabbt! Tyvärr på engelska som de flesta men jag måste bara dela med mig av dom då jag inte kan göra egna!


redigera i Camera RAW

Jag älskar verkligen att kolla på sånna här Tutorials då man alltid lär sig nånting!

Jag brukar redigera alla mina bilder i Camera RAW och så här kan man göra med alla sina bilder beroende på hur mkt man vill få ut av och visa. Den här "guiden" ger ett bra sätt att ändra himmlen! Helt otroligt!


NY header på G

Ja nu är det en ny header på G igen då jag inte alls blev nöjd med den här! Men efter den här headern ska jag slipa på en helt ny blogg design men ny kodning och allt ^^ Får se hur det blir xD
Försten så har jag beställt en trådlös fjärrkontroll + stativ idag så sen blir det egofotning ^^,


Ladda ner Teckensnitt

                      
Hur lägger man in nya teckensnitt i photoshop och var hittar man dem?
För det första: När man laddar in teckensnitt så är det inte bara till Photoshop, utan till alla program som innehåller text som ska redigeras på datorn. Så när du lagt in dina fonter, så hittar du dem också i Illustrator, Word, Pain och alla sånna program.

                                                           GÖR SÅ HÄR;
1. Gå in på Dafont.com
(Eller sök på "free fonts" på google, för att hitta andra sidor som har textstilar)
Där finns ett antal olika kategorier med samlade fonter. Jag brukar ta top 100 på dafont när jag vill ha nya fonter då det finns enormt många. För att ladda ner en font klickar du på den och till höger på sidan står det sedan Download PC/Mac. Då är det bara att klicka på PC om du har en, eller på Mac om du har en Mac. Spara på datorn.

2. Packa upp.
Har du inte WinRAR (som är ett program för ihoppackade filer) så finns det att ladda ner här. Mer frågor om det kan jag tyvärr inte svara på för det är en vän till mig som är geniet och som har fixat in det på min dator men det är nog bara att läsa sig till och installera som vanligt skulle jag tro :) I alla fall... Du packar upp filerna genom att högerklicka på den packade filen (som ser ut som en bunt med böcker) och väljer Packa upp filer...

3. Installera fonterna.
Öppna kontrollpanelen på datorn. Vet inte hur det ser ut på er dator, men när jag klickar på start så har jag en direktlänk till Kontrollpanelen där (Annars tror jag att man kan gå in i Den här datorn>Lokal disk>Windows) och du klickar på mappen som heter Teckensnitt/Fonts. Har du Vista så kan du behöva klicka på Klassisk vy i panelen till vänster... Det är bara att leta sig till då olika programvaror kan ha olika utseenden och vissa gömmer undan vissa mappar i andra mappar :) Men den mappen du söker heter alltid Teckensnitt så du vet vad du letar efter ^^,

De filer som du laddat ner, som ska föras över är de som har bokstäver som ikoner. Det enda du behöver göra är att dra över de filerna till teckensnittsmappen och sedan installerar de sig själva. För att de ska synas i photoshop (eller vilket program du nu vill använda dem i) så får du starta om det.

Sen är det klart! Lätt som en plätt :)
Lycka till nu!


Montage


Att fixa ett montage som ser ut som ett foto av många foton på samma motiv är ett trick jag brukar dra fram ur rockärmen när det är dags för kalas. Utskriven och inramad blir det en present som alltid skapar en viss förundran hos mottagaren.

Steg1: Klipp ut varje del

Välj Visa > Linjaler och dra sen ut ett rutnät av stödlinjer i bilden. Gör, med linjerna som stöd, en markering som innesluter översta vänstra hörnet. Tryck "Ctrl+j" för att kopiera den biten till ett eget lager. Ställ dig i bakgrundslagret igen och upprepa tills alla rutorna är kopierade till egna lager.


Steg2:
Skapa en bakgrund

Lägg till 200px till arbetsytan, i både bredd och höjd,
med Bild > Arbetsytans storlek. Ställ dig bakgrundslagret och välj Redigera > Fyll. Sätt den färg du önskar som bakgrund och tryck OK.

Steg3: Gör kant- och skuggeffekten

Ställ dig i det översta lagret och välj Lager > Lagerstil > Skugga. ändra till: Vinkel 120, Avstånd 5, Spridning 40 och Storlek 20.
Klicka på Ramlinje längst ner i det öppna fönstret och sätt Storlek till 6 och Färg till Vit. Tryck OK.


Steg4:
Sätt effekten på alla lager

Välj Lager > Lagerstil > Kopiera lagerstil. Klicka på lagret under och välj Lager > Lagerstil > Klistra in lagerstil. Upprepa på alla lager.


Steg5:
Rotera alla lager olika

Ställ dig på det översta lagret igen. Rotera lagret lite med Redigera > Omforma > Rotera. Upprepa på alla lager och försök ge vart och ett sin egen stil.


Steg6: Ändra ordningen

Gå genom listan av lager i lagerpaletten och flytta om ordningen genom att dra och släppa dem ovan och under varandra.


Mer;
För extra effekter

Effekten kan göras ännu mer speciell. Ge till exempel varje lager en egen stil med hjälp av olika ljus och färgkorrigeringar. Med Nivåer kan du göra ett lager lite ljusare och ett annat lite mörkare. Då ser det verkligen ut som om de är plåtade separat. Att öka och minska mängden gult med Färgbalans ger samma effekt, likaså att ändra färgmättnaden med Nyans/mättnad. Lagerstilen påverkar förstås utseendet så pröva både med och utan den vita kanten. Ibland blir effekten bättre, om än lite klurigare att skapa, om du gör varje ruta så att den överlappar lite i nästa ruta blir det väldigt snyggt. Men ge er tid att öva :)


Bildramar

Detta är en variant på hur du kan få till dina bilder lite extra till bloggen och annat! ^^,


Tävling

Jag deltar i en tävling hos Merete om bästa bild! Vinnaren får en IR Remote som är sponsrad av tvspelsweb.se.
Du hittar tävlingen HÄR

- (vilket DSLR du har) jag har en Canon


Namnless

Tyvärr minns jag inte vad den här sötnosen heter men Olivia äger honom!

KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


ElrigoKAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Aramis Blue


KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Horse

RÖSTA PÅ MIN BILD HÄR
nr 19 är min bild!


Besök TIPS

Ett mega bra besöks tips är att du blir medlem HÄR.
Det är enkelt, snabbt och det behövs bara några klick för att du ska få fler besök + att du kommer att upptecka en hel del otroligt fina bloggar på "köpet". Prova iaf och se hur reslutatet blir 10x bättre än du trott!
Du kommer att snabbt öka dina läsare/besökare och det är helt gratis att gå med här: http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=Tezzilicious
(Jag har 5dubblat mina besökare sedan jag gick med ^^,)

kramis


Lite rörigt

Ja nu har jag fixat om lite på bloggen med att andra bilderna så att det blir den text som jag har nu på de nya bilder och jag har även gjort om de inlägg (de är exakt lika med jag ville ha dom i följd) För från och med nu kommer min blogg bildtext att se ut såhär och jag är riktigt nöjd så nu ska jag börja redigera alla bilder som jag fotograferat på john moore på tanne så att alla som ville ha bilder på sin häst ska få se dom!

Min Affisch

Nu har jag gjort min lilla "affisch" som jag ska sätta upp på Tanne imorgon då det är sista dagen för John Moore och det har blivit otroligt många fina bilder sen de här 4 dagarna! Väldigt roligt :)


Fotodag ♥

Idag har jag haft en riktig foto dag på Tannegård med massor av olika hästar :) Jag är riktigt nöjd med bildresultaten ^^ Kommer lägga ut massa bilder senare idag ^^, Smakprov kommer här!

KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro


Förändring?


Ja nu har jag verkligen svårt att bestämma mig! Hur ska jag lägga upp mina bilder som är på högkant?! Ska dom vara stora (lika breda som de vanliga) eller ska jag ha dom i samma storlek som tidigare?! Hjälp sökes just nu! Jag vill veta vad just du tycker så snälla kommentera det här inlägget med dina tankar och säg vad du tycker!

Okej det blev som vanligt såhär; ^^ Tack för era svar!


Kissemisse

Om jag skulle skaffa katt skulle det helt klart bli en sån här ^^ Gud vilken skön päls dom har!

KAMERA; Canon EOS 1000D   OBJEKTIV; Canon EF-S 18-55mm


Att Animera


Ponnysar

Här kommer mina ponny bilder sen jag var i göteborg och jag och Erik stannade för att klappa och fota de små sötnosara ^^, Såg efteråt att jag råkat ha på fel inställningar och EJ RAW som jag alltid brukar!


Glass


Foto; Therese Bertheim - Jag

Nu blir det glass och kolla på filmen The last song!