Expectation

27/2 - 2009
Idag är det sista dagen innan sportlovet <3 Känns enormt skönt! Jag ska fara på sportlovsläger till Örträsk med KU-gänget och jag hoppas att det blir lika roligt som alla andra år :) Vi ska åka i angnäsbacken och på torsdag ska vi åka till Övik och bada :D (Jag ska även hinna med att shoppa lite) :P I helgen så är det marknan man tyvärr är det ju inget speciellt längre men lite ska man väll gå runt och kolla :) Jag ska försöka hinna rida mkt i helgen också! Får se om nån vill hänga me, det är ju så mkt roligare att rida med nån!

Igår var jag och red lite med Marie det blev en väldigt kort sväng för Marie trodde att Tindra inte var helt okej! Jag fick rida Elis som jag ska börja rida lite lugnt med när jag har tid över. Det mår han nog inte dåligt över! Han är lite som Ludde fast som han va innan jag började rida honom så mkt, så jag hoppas jag kan få Elis lite lugnare också. Han är så orligt av sig!

Well done!

22/2 - 2009
Bra gjort säger jag till mej själv just nu ^^ Idag for Jag, Emma och Susanne ut och red kl 11. Jag på Ludde, Emma på Fluffet (Ofeigur) och SusanneAron. Det var inte det bästa vädret men det funkade, man svettades mer än man frös och det är ovanligt :O Det var ca -5 fast det blåste lite och var mulet. Ludde skötte sig fin, fint. Vi tog galoppen i andra försöket och det var en väldigt fin galopp, men vi måste verkligen jobba med farten! Han kan när han vill helt enkelt! :)  xD Sen travade vi i sakta mak ett tag. Vi red Myrholma + vackra vägen. Det är en rundning på ca 2 timmar tillsammans! Det var verkligen underbart skönt. Jag försökte även med en galopp på en öppen raksträcka och det gick bra fast ibland försökte han att öka farten och ta kommandot, men icke. Då gjorde men en väldigt effektiv sak - one rein stop, i galoppen - tills han saktade till behagligt tempo igen - väldigt intressant men det funkade väldigt bra! Sen lyssnade han och galopperade i ett behagligt tempo tills vi saktade av och avslutade med en lugn trav och sen stannade vi och väntade in dom andra! xD Ludde är snabb och han älskar tydligen både snö och fart! :) Vi är nog lite farliga för varandra ;)

Väntar på att få bilderna av marie, så at jag kan lägga ut dom som hon tog när vi var och hälsade på hos Speedy :) <3Bilder från HÅKAN HELLSTRÖM
    
              
    

Photograph
     

A Successful Decision

I förr går när jag, Linda, Marie & Jörgen åkte till Umeå kl 9.00 och skulle vara på travet. Jörgen skulle köra grannens häst! Det gick inte så jätte bra dom kom 6a av typ 10 hästar. Bättre lycka nästa gång <3 Men det var verkligen svinit kallt i Umeå, och jag hade glömt mina teckbyxor :O inte bra! Sen när klockan närmade sig 15 for vi och hämtade en halm bal hos en gubbe lite utanför Umeå det gick snabbt sen åkte vi till Speedys nya hem <3 Det var verkligen en underbar går och stallet var jätte fint <3 Marie blev väldigt inspererad :) Speedy står med 3 andra hästar i en enorm hagen med utsikt till vattnet som låg några hunda meter bort. Jag och Malin (hans ägare) red ut en sväng och det var väldigt trevligt, saknar Speedys långa och stora kliv ^^ Men man blev väldigt förvånad när man skulle sitta upp, Ludde är ju så mkt mindre än Speedy xD Allt gick jätte bra och han har det jätte bra <3 Kl 21 följde vi med Malin och hennes mamma till Surf och såg på när dom hopp tränade Speedy <3 Det var verkligen intressant! Han förstog inte riktigt vad han skulle göra först men sen när han kom på att man kan hoppa över de högre så såg det väldigt fint ut! Även om han travhoppade xD Bilder kommer <3

A Happy Smile

14/2 - 2009
Igår var jag, Maria, Emma, Marié och Jörgen till Umeå och såg Håkan Hellström :) Det va underbart kul och han är en underbart bra artist! Bilder kommer snart, Maria tog en hel hög på honom så jag ska lägga ut några <3 :) Vi hade verkligen jätte trevligt och jag va hemma i min säng kl 2 inatt och somnade fort :)

Idag klockan halv 11 gick jag och Emma till Tanne tog ca 1 timme som vanligt. Det var verkligen skönt med en promenad och det va ett underbart väder med sol och blå himmel. Ett toppen väder! Vi for och red vackra vägen. Jag på Ludde och hon på den lilla söta "creambullen" som heter Ofeigur, en liten vit islandshäst! Det gick toppen och jag och Ludde tog våran första galopp i den mysiga skogen! Roligt, roligt!

Imorgon ska jag följa med Marie, Jörgen och Linda till Umeå igen och se på trav. Har jag tur så ska vi besöka min söta Speedy i hans nya hem :D Det skulle vara väldigt kul! Saknar honom ^^ Vi får se hur det går imorgon :)

Det är ju även alla hjärtans dag idag :D
Tyvärr så är inte Erik hemma i helgen men han kommer imorgon <3
Grattis på er alla iaf!

China Glaze Summer Days

Summer Days

Tänkte att man kunde ju pigga upp bloggen med China Glazes nya nagellacks kollektion? Den här heter Summer Days och kommer i sex snygga somriga färger. I mars beräknas de komma i butik.
Pic & Pic

Cold Day

Idag var jag och susanne ute och red. Jag på Ludde (såklart) och hon på sin häst Aron. Vi tog en runda runt myrholma och sen fortsatte vi vv (vackra vägen) på ca 2 timmar. Det va ett underbart fint väder ute och inte så kallt. Vi travade väldigt mkt och Ludde skötte sig till 100% :D Jag har inte ridit honom på en vecka så jag trodde han skulle vara som han var de första gångerna som jag red honom men han skötte sig så bra. Han eggade inte ens upp sig efter eller under tiden vi travade! Han skulle nog bli en bra western häst om man tränade lite med honom. Han for säkert och lugnt efter stigen i skogen när vi travade! Lite bilder på Ludde under ridturen och efter! Lite dåliga men de är tagna med mobilen!
(Om man är ute och travar i 2 timmar i pudersnö som räcker en ändå upp till magen vissa ggr så ser man snart ut så här)           

     

Do you remember?


Bild från våren 08 :) Marie på lilla Sauron

Block of Chocolate

     
Här har ni alla ett helt underbart kladdkas recept! Som det blir ett toppen resultat av!

Therese´s Kladdkaka
3dl socker
2½dl mjöl
3msk kakao
1msk vaniljsocker
125g smält smör
3 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Vispa ner mjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten
Smält  smöret och blanda ner det i degen.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24cm i diametern. (går även me vanlig, men ströa gärna)
Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda 30-35min.
Kakan SKA vara kladdig när du tar ut den! Låt den svalna i kylen till en lite mer fast form så blir den toppen!